13 C
Amsterdam
woensdag, 8 juli 2020
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Museum van Loon – Dineren aan de Gracht

12 januari 2019 @ 10:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 10:00, repeating until 14 januari 2019

Museum van Loon - Dineren aan de Gracht

Museum van Loon – Dineren aan de Gracht. Nog tot en met maandag 14 januari is het tafelzilver van Bennewitz in volle glorie te zien in onze eetkamer.

Museum Van Loon presenteert de tentoonstelling Dineren aan de gracht. Rijkelijk gedekte tafels vol familiezilver, porselein en kristal staan opgedekt in de diverse kamers op de bel-etage van het huis. Het recentelijk gerestaureerde souterrain geeft inzicht in het werk dat vooraf ging aan de grote diners en ontvangsten die boven plaatsvonden. Bij de tentoonstelling verschijnt een bijzonder boek over vier eeuwen ‘dineren aan de gracht’, uitgebreid met originele familierecepten bewerkt door Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden.

In 1824 bestelde Jonkheer Willem van Loon het grootste zilveren servies dat ooit voor een particulier in Amsterdam werd gemaakt. Dit servies, en ander tafelgoed, is nu eenmalig in volle glorie te zien in Museum Van Loon, het pand dat kleinzoon Willem Hendrik van Loon en zijn vrouw Thora van Loon – Egidius vanaf 1884 bewoonden. Mede door Thora’s voorname functie als Dame du Palais van koningin Wilhelmina ontving de familie hier vele binnen- en buitenlandse gasten van naam en faam bij de even zo talloze diners die het echtpaar organiseerde. Dankzij overgeleverde dagboekfragmenten en menukaarten weten we wie er kwamen eten en wat zij voorgeschoteld kregen. De status van de familie werd niet alleen uitgedragen door middel van waardevol porselein en zilver, maar ook door knechten gekleed in livrei in familiekleuren.

t/m 14 januari / 10:00 / Bron en meer informatie: Museum van Loon

Voor aankomende evenementen zie onze agenda

Gegevens

Datum:
12 januari 2019
Tijd:
Evenement Categorie:

Locatie

Museum van Loon
Keizersgracht 672
Amsterdam, Noord-Holland 1017 ET Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.museumvanloon.nl