18.6 C
Amsterdam
woensdag, 23 september 2020
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Hortus – Nachtcollege: Evolutie in de stad

6 december 2018 @ 20:30

De Hortus - Nachtcollege: Evolutie in de stad

De Hortus – Nachtcollege: Evolutie in de stad. In de toekomst leeft driekwart van de mensheid in de stad en gaat verstedelijkte omgeving steeds meer ruimte innemen. Ruimte die eigenlijk van de natuur is. Bovendien wordt de rest van het landschap steeds meer ingenomen door landbouw.

Menno Schilthuizen, auteur van het boek Darwin in de Stad, vertelt je tijdens dit college alles over evolutie van soorten in de stad. Midden in een drukke satd, neemt de evolutie een aparte wending. Stadsdieren worden brutaler en vindingrijker: stadsduiven ontwikkelen een detoxverenkleed, en onkruid op straat krijgt een heel eigen type zaden. Stadsmerels zijn zelfs bezig zich te ontwikkelen tot een compleet nieuwe soort die je Merula urbanicus zou kunnen noemen.

Dankzij evolutionaire aanpassing, die zich voltrekt met snelheden waar Darwin niet van had durven dromen, raken mens en stadsnatuur steeds beter op elkaar ingespeeld, en wordt een nieuw hoofdstuk in de evolutie van het leven op aarde ingeluid. Een hoofdstuk waarin veel biodiversiteit verdwijnt, maar ook veel nieuwe dier- en plantensoorten het licht zullen zien.

Donderdag 6 december / 20:30 / Bron en meer informatie: De Hortus

Voor aankomende evenementen zie onze agenda

Gegevens

Datum:
6 december 2018
Tijd:
20:30
Evenement Categorie:

Locatie

De Hortus Amsterdam
Plantage Middenlaan 2a
Amsterdam, Noord-Holland 1018 DD Nederland
+ Google Maps