5.9 C
Amsterdam
vrijdag, 28 februari 2020
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cultuur Amsterdam – Rijksmuseumtuinen

31 augustus 2018 @ 09:00 - 23 september 2018 @ 18:00

Cultuur Amsterdam - Rijksmuseumtuinen

Cultuur Amsterdam – Rijksmuseumtuinen

Bent u in Amsterdam weleens in de Rijksmuseumtuinen geweest? Nou, we kunnen u verklappen, het is absoluut de moeite waard om eens te bezoeken! Op dit moment is een negen metershoge sculpturen van de Spaans-Baskische kunstenaar Eduardo Chillida (1924-2002) in de Rijksmuseumtuin te zien!

Belangijke naoorlogse vernieuwers

“Chillida geldt als één van de belangrijkste naoorlogse vernieuwers van de beeldhouwkunst en werd vooral bekend om zijn stalen sculpturen. Het is voor het eerst dat een negental van zijn monumentale buitensculpturen samen zijn te zien in Nederland. De beelden zijn afkomstig uit collecties van MACBA in Barcelona, Peggy Guggenheim Collection in Venetië, Eduardo Chillida-Pilar Belzunce Foundation in Hernani, Ordovas in Londen en een particuliere bruikleengever.

Alfred Pacquement, voormalig directeur van het Centre Pompidou en gastconservator van de tentoonstelling: Eduardo Chillida heeft aanzienlijk bijgedragen aan de vernieuwing van de beeldhouwkunst en wordt beschouwd als een van de belangrijkste kunstenaars van zijn generatie. Chillida combineerde moderne abstractie met traditionele ambachtelijke technieken en materialen, in het bijzonder het smeden van ijzer. Hij maakte vaak gebruik van gesmeed staal in grote formaten en bewerkte het materiaal op een gedurfde en spectaculaire manier, volkomen voorbijgaand aan zijn beperkingen. Zoals Chillida eens zei: ” to construct is to build in space”, is te lezen in het bericht van de organisatie.

Heeft u niet of geen budget dan hebben we goed nieuws. De toegang tot de Rijksmuseumtuinen is gratis. De Rijksmuseumtuinen zijn in de zomer dagelijks te bezichtigen van 09:00 uur ’s ochtends tot 18:00 uur ’s avonds.

vrijetijdamsterdam.nl

Rijksmuseum event dat al voorbij is

Gegevens

Begin:
31 augustus 2018 @ 09:00
Einde:
23 september 2018 @ 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam, Noord-Holland Nederland

Organisator