17 C
Amsterdam
zondag, 18 augustus 2019
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cinetol – Zhaoze & Animal Hierarchy

10 mei 2018 @ 20:00

Cinetol - Zhaoze & Animal Hierarchy

Cinetol – Zhaoze & Animal Hierarchy. Zhaozeeen post- en progressive rockband uit Guangzhou, China. Deze stad kent ongeveer evenveel inwoners als Nederland en ligt tegen Hong Kong aan, misschien een extra reden dat verschillende invloeden sneller samen smelten.

Zhaoze staat bekend om hun unieke sound, waarin de Guqin, een traditioneel Chinees snaarinstrument centraal staat. De dromerige instrumentale muziek, afgewisseld met hevige uitbarstingen en klassieke elementen doen denken aan Mogwai. Na enkele wereldtournees, deze avond live in Cinetol.

Voorprogramma: Animal Hierarchy (Rotterdam, Holland)

Donderdag 10 mei / 20:00 /Bron en meer informatie: Cinetol

Voor aankomende evenementen zie onze agenda

Over Cinetol

Cinetol of Cinétol is een gebouw uit 1929 aan de Tolstraat (160) in de wijk De Pijp in Amsterdam-Zuid. Het is door architect Leendert van der Vlugt ontworpen in de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid. Sinds 1978 is het beschermd als rijksmonument.

Het was oorspronkelijk bestemd voor de bijeenkomsten van de Theosofische Vereniging in Nederland (TVN), die aangesloten is bij de Theosophical Society waarvan het hoofdkwartier is gevestigd in Adyar in Chennai (Madras) in India.

Vanaf 1943 was er een bioscoop, na de oorlog kreeg het de naam CinéTol van “cinéma” en “Tolstraat”. De bioscoop sloot in 1979 omdat de Theosofische Vereniging het gebouw wilde verkopen. De uitbater, Cor Koppies (1936-1998), die er in 1954 was begonnen als operateur, is vervolgens een nieuw filmhuis begonnen, Cinecenter, aan de Amsterdamse Lijnbaansgracht.

Sinds maart 2014 zit hier de creatieve broedplaats en podium Cinetol.

Bron: wikipedia

Gegevens

Datum:
10 mei 2018
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Cinetol Amsterdam
Tolstraat 182
Amsterdam, Noord-Holland 1074 VM Nederland
+ Google Maps
Website:
http://cinetol.nl/