16.9 C
Amsterdam
donderdag, 28 mei 2020
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijzondere vertoning ‘Aan de andere kant’ in Bijlmerparktheater

23 februari 2019 @ 21:15 - 22:15

Bijzondere vertoning ‘Aan de andere kant’ in Bijlmerparktheater

Bijzondere vertoning ‘Aan de andere kant’ in Bijlmerparktheater

Zaterdagavond 23 februari 2019 vindt tot tweemaal toe de bijzondere theatervoorstelling ‘Aan de andere kant’ plaats in het Bijlmerparktheater. De voorstelling die in Zuidoost te zien is gaat over een unieke gebeurtenis in Nederland: Nederlandse en Molukse theatermakers maken een theatervoorstelling over de gedeelde geschiedenis. Nog niet eerder werd een theatervoorstelling gemaakt waarbij een grote groep betrokken is met zowel Nederlandse als Molukse roots; van (amateur)spelers en de professionele cast, tot vrijwilligers en de theatermakers zelf.

Het gevoelige onderwerp werd dit jaar weer op scherp gezet door een rechtszaak

Een rechtszaak, aangespannen door nabestaanden van de gijzelingsacties, zette de boel dit jaar weer op scherp. Maar de Molukkers, inmiddels alweer derde-, vierde- of vijfde generaties, wonen in Nederland en blijven hier. “We moeten met elkaar door” stelt Anne van Slageren, de initiator van het project, via de website van het Bijlmerparktheater.

Komst van Molukse KNIL-militairen en hun families naar Nederland

‘En dat is wat Aan de andere kant wil doen met een drietal theaterstukken’, aldus de bedenkers en makers van de voorstelling. ‘De eerste, Een tijdelijk verblijf, gaat over de komst van Molukse KNIL-militairen en hun families naar Nederland. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Gabriela Melanesy (Nynke Heeg, o.a. bekend van producties voor de PeerGroup en Tryater), die in 1951 in Nederland aankomt met haar getraumatiseerde man Theus (Roger Goudsmit, o.a. Goudkust).

Check ook het artikel over deze voorstelling in het Bijlmerparktheater dat we onlangs hebben gepubliceerd op onze website.

Facebook-pagina Bijlmerparktheater

vrijetijdamsterdam.nl

PS Heb je weleens een kijkje genomen in ons blog ‘Theater in Amsterdam’

Gegevens

Datum:
23 februari 2019
Tijd:
21:15 - 22:15
Evenement Categorie: