31.7 C
Amsterdam
dinsdag, 11 augustus 2020
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijlmerpark Theater – Krotoa – Eva van de Kaap

11 oktober 2018 @ 20:00

Bijlmerpark Theater - Krotoa - Eva van de Kaap

Bijlmerpark Theater – Krotoa – Eva van de Kaap. Met Zuid-Afrika heeft Nederland een speciale band. Komt dit door de van oorsprong Nederlandse boeren die als immigranten het land koloniseerden? Het Afrikaans dat voor meer dan 90 procent met onze taal overeenkomt? Komt het door ons geloof in Mandela en de strijd tegen apartheid? Of ligt het zaad van deze band in de historische ontmoeting van Jan van Riebeeck met een jong Khoe meisje, één van de oorspronkelijke bewoners van de Kaap? Meer dan tweehonderd aantekeningen over haar in van Riebeecks VOC journaals vormen de basis van deze muziektheatervoorstelling.

Zuid-Afrika 2018. Een Nederlandse acteur en een Zuid-Afrikaanse actrice ontmoeten elkaar op de filmset van Krotoa: Eva van de Kaap. Hij speelt Van Riebeeck, de VOC-koopman die in 1652 de kolonie op de Kaap stichtte. Zij speelt Krotoa, het Khoe meisje dat al heel jong in zijn huishouden terechtkwam en tolk werd tussen de Nederlanders en haar eigen volk. Krotoa was de eerste Khoe vrouw die gedoopt werd en officieel trouwde met een Europeaan. Zij kwam niet ongehavend uit de strijd tussen twee culturen. Op de filmset gaan de acteurs niet alleen in hun historische rol, maar ook met elkaar de confrontatie aan.

Het Volksoperahuis maakt samen met een schrijver, regisseur, muzikant en actrice uit Zuid-Afrika het verhaal af dat drieënhalve eeuw geleden begonnen is.

Donderdag 11 oktober / 20:00 / Bron en meer informatie: Bijlmerpark Theater

Voor aankomende evenementen zie onze agenda

Gegevens

Datum:
11 oktober 2018
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Bijlmer Parktheater – theater in Amsterdam
Anton de Komplein 240
Amsterdam, Noord-Holland 1102 DR Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.bijlmerparktheater.nl/