Smartshop House of Smart: een niet te missen uitje in Amsterdam!
Foto bron Adobe Stock

Amsterdam heeft veel te bieden: van het Rijksmuseum tot de Wallen en alles daartussen. Veel toeristen komen af op het bruisende uitgaansleven van onze hoofdstad. Voor een complete ervaring mag je een bezoekje aan de smartshop niet overslaan.

Dit vind je in de smartshop

Een smartshop is een winkel die legaal psychoactieve stoffen, kruiden, plantenextracten en supplementen verkoopt die bedoeld zijn voor recreatief gebruik, bewustzijnsverandering of spirituele doeleinden. Belangrijk is dat smartshops producten verkopen die als legaal worden beschouwd binnen de geldende wetgeving. Ze mogen geen illegale stoffen of stoffen die onder de Opiumwet vallen aanbieden. Veel van de verkochte producten bevatten plantaardige ingrediënten of psychoactieve stoffen die nog niet onder de wettelijke definitie van verboden middelen vallen. Smartshops in Nederland hebben een grote aantrekkingskracht op buitenlandse toeristen, doordat in veel andere landen aangeboden middelen (nog) niet legaal zijn. Het assortiment van een smartshop kan variëren, maar het omvat vaak producten zoals natuurlijke psychedelica (bijvoorbeeld truffels), kruidenpreparaten en zaden.

Een bezoekje waard

Mensen bezoeken smartshops vaak voor producten die bedoeld zijn om een milde verandering in bewustzijn te bewerkstelligen, ontspanning te bevorderen of creativiteit te stimuleren. Het is belangrijk op te merken dat hoewel de producten in smartshops legaal kunnen zijn, ze niet zonder risico’s zijn en mogelijk bijwerkingen hebben. Het verantwoord gebruik van deze producten is essentieel, en het is altijd raadzaam om goed geïnformeerd te zijn over de specifieke producten en hun effecten voordat ze worden gebruikt.

Online bestellen

Wil je bepaalde producten uit de smartshop gebruiken, maar heb je geen tijd voor een bezoekje aan zo’n winkel? Dan is het handig om te weten dat je ook online aanbod kunt vinden, zoals bij House of Smart, die zowel fysieke winkels heeft (bijvoorbeeld in Amsterdam) als een grote online shop. Daar vind je een groot assortiment aan onder meer natuurlijke psychedelica, zoals kanna, kratom en salvia. Zijn dat voor jou onbekende namen? Dan is het verstandig om eerst meer te weten te komen over de werking en het effect van dergelijke middelen.

Kanna: stimulerend en opwekkend

Kanna is een plant afkomstig uit Zuid-Afrika. Het wordt daar al eeuwenlang gebruikt door inheemse volkeren, vanwege zijn stimulerende en stemmingsverbeterende eigenschappen. Dit plantje wordt vaak in verschillende vormen gebruikt, waaronder gekauwde bladeren, gedroogd en gerookt, of verwerkt tot extract of capsules. Kanna staat bekend om zijn potentieel kalmerende en angstverlichtende effecten. Het kan ook lichte hallucinogene effecten hebben, vooral bij hogere doseringen.

Kratom: natuurlijke pijnstiller

De kratom is een boom die van nature voorkomt in Zuidoost-Azië. De bladeren van deze boom worden al eeuwenlang gebruikt vanwege hun stimulerende en pijnstillende effecten, vooral door de inheemse bevolking in de regio. Het middel heeft zowel stimulerende als kalmerende effecten, afhankelijk van de dosering. In lagere dosering wordt kratom vaak gebruikt als stimulerend middel, vergelijkbaar met cafeïne, terwijl hogere doses eerder kalmerende en pijnstillende effecten hebben. Je kunt deze plant op verschillende manieren consumeren, bijvoorbeeld door te kauwen op verse bladeren, of thee te maken van gedroogde blaadjes. Ook is het mogelijk om het te roken, of in te nemen via capsules.

Salvia: verandering van perceptie

Salvia groeit in sommige delen van Mexico en staat bekend om psychoactieve eigenschappen. Je kunt het consumeren door de bladeren te kauwen, te roken of als thee te bereiden. De effecten van salvia zijn kortdurend, meestal variërend van enkele minuten tot ongeveer een uur. Gebruikers kunnen intense visuele en hallucinogene ervaringen hebben, maar ook veranderde percepties van tijd, ruimte en realiteit. De effecten kunnen wel sterk variëren van persoon tot persoon.

Op ontdekkingsreis

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van de middelen die je aan kunt schaffen in een smartshop. Wil je ook op ontdekkingsreis en de mogelijkheden van (natuurlijke) psychedelica verkennen? Een smartshop Amsterdam bezoeken is dan het ideale startpunt. Zo geniet je extra intens van de mogelijkheden die onze hoofdstad te bieden heeft!