Toffe dance festivals in Amsterdam
Milkshake Festival 2018. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ben je op zoek naar dance festivals in Amsterdam? Er zijn in de hoofdstad vele leuke dance festivals om te bezoeken. Vrije Tijd Amsterdam zocht een aantal leuke dance festivals uit die de moeite waard zijn om te bezoeken. Tips zijn altijd welkom onder het artikel.

AMF

Op zaterdag 21 oktober vindt een nieuwe editie van AMF plaats. Dit is een van de grootste dance events tijdens ADE. In de line-up sieren internationaal gerenommeerde DJ namen.

Datum: 21 oktober 2023

Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event staat bovenaan de lijst met dance festivals in Amsterdam. Een ieder die bekend is in de dansscène zal zich daarin hopelijk kunnen vinden. Het Amsterdam Dance Event is een muziekconferentie, festival en het wereldwijde ontmoetingspunt voor de creatieve industrie gericht op elektronische muziek en vindt sinds 1996 jaarlijks in oktober plaats in Amsterdam. ADE bestaat uit het ADE By Day en ADE By Night programma

Data: 18 tot en met 22 oktober 2023

Amsterdam Open Air

Amsterdam Open Air is een tweedaags festival in Amsterdam. AOA vindt plaats in het Gaasperpark in Amsterdam. Op het festival vind je stages met uiteenlopende muziekgenres.

Data: 3 en 4 juni 2023

Awakenings

Awakenings organiseert al meer dan 22 jaar techno evenementen. De beroemde Gashouder was de eerste plaats waar in 1997 een legendarische Awakenings techno avond werd georganiseerd.

Sindsdien werden de dance-events bekend als de beste die er wereldwijd zijn. Met meer dan 190.000 bezoekers per jaar heeft Awakenings laten zien de ultieme techno-ervaring te brengen, elke keer weer, zoals niemand anders dat kan. De Awakenings-feesten vinden tegenwoordig op verschillende locaties plaats.

Data: 7 tot en met 10 april 2023

Data: 13 en 14 mei 2023

Data: 7 tot en met 10 juli 2023

Chin Chin Festival

Ben je weleens bij het Chin Chin Festival geweest? Dit event wordt georganiseerd op initiatief van de Chin Chin Club. Het evenement staat voor een totaalbeleving waar al je zintuigen continu geprikkeld en verrast zullen worden. Eten, spelen en dansen vormen de basis van het feest.

Datum: 1 juli 2023

De Zon Festival

De Zon Festival is een festival in Amsterdam. Het evenement staat bol van de verschillende muziekgenres. Dansen, drinken, knuffelen, zoenen en aanraken komen op dit feest samen. Er hangt altijd een super gezellige sfeer.

Datum: 28 mei 2023

DGTL Festival

DGTL Amsterdam is een festival dat is ontstaan in Amsterdam. Het evenement zit vol met ontdekking, inspiratie en verrassing. Bij DGTL streven ze voortdurend naar een balans tussen de toonaangevende namen in kunst en muziek, de nieuwste talenten en spannende lokale artiesten.

Data: 7 tot en met 9 april 2023

909 Festival

Het 909 Festival is een techno festival in Amsterdam. Dit dance evenement vindt plaats in het Amsterdamse Bos. Sinds 2023 is het 909 Festival voor het eerst een tweedaags evenement.

Data: 3 en 4 juni 2023

Komm schon Alter – Das Festival 2023

Het Komm schon Alter – Das Festival 2023 is een techno festival in Amsterdam. Dit dance evenement vindt plaats in de Tuinen van West.

Datum: 27 mei 2023

Milkshake Festival

Het Milkshake Festival is toch wel het festival waar de LGBTQ gemeenschap in Nederland het hele reikhalzend naar uitkijkt. Er kan je van alles gebeuren, maar Milkshake daar moet je bij zijn geweest. Het is een tweedaags festival.

Op beide dagen zijn er een hoop kleurrijke, creatieve en originele dingen te verwachten tijdens Milkshake in het Westerpark.

Data: 29 en 30 juli 2023

Mysteryland

Mysteryland is het grootste dancefestival van Nederland. Het event is een een driedaags festival waar je ook op een camping kunt verblijven. Dit dance-event vindt plaats op het Floriadeterrein in de Haarlemmermeer. Het wordt door velen gezien als dé afsluiter van het festivalseizoen. Er komen jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers naar Mysteryland. Deze bezoekers bestaan uit meer dan 100 verschillende nationaliteiten.

Data: 25, 26 en 27 augustus 2023

Pleinvrees Festival

Het Pleinvrees Festival is ontstaan als feestje voor 23 vrienden vanuit een oliebollenkraam en daarna behoorlijk uit de klauwen gelopen. “Maar wat zijn we door de jaren heen gewoon gebleven”, aldus de organisatie van Pleinvrees Festival. Pleinvrees is nog steeds een festival door en voor vrienden.

Datum: 27 mei 2023

Superflirt Festival

SUPERFLIRT FESTIVAL is een nieuw, queer en open-minded festival. Ze starten de eerste editie met 7 (!) stages en de beste en meest fabulous stagehosts uit de queer scene!

Vunzige Deuntjes Festival

Het Vunzige Deuntjes Festival is bekend in Amsterdam en omstreken. De organisatoren van Vunzige Deuntjes organiseren meerdere festivals per jaar. Op 8 juli 2023 wordt in het Amsterdamse Bos het 10-jarig bestaan gevierd!

Datum: 8 juli 2023

PS Neem ook eens een kijkje op onze pagina van alle festivals in Amsterdam.

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam