Toffe dance festivals in Amsterdam
Milkshake Festival 2018. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ben je op zoek naar dance festivals in Amsterdam? Er zijn in de hoofdstad vele leuke dance festivals om te bezoeken. Vrije Tijd Amsterdam zocht een aantal leuke dance festivals uit die de moeite waard zijn om te bezoeken. Tips zijn altijd welkom onder het artikel.

Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event staat bovenaan de lijst met dance festivals in Amsterdam. Een ieder die bekend is in de dansscène zal zich daarin hopelijk kunnen vinden. Het Amsterdam Dance Event is een muziekconferentie, festival en het wereldwijde ontmoetingspunt voor de creatieve industrie gericht op elektronische muziek en vindt sinds 1996 jaarlijks in oktober plaats in Amsterdam. ADE bestaat uit het ADE By Day en ADE By Night programma

Awakenings

Awakenings organiseert al meer dan 22 jaar techno evenementen. De beroemde Gashouder was de eerste plaats waar in 1997 een legendarische Awakenings techno avond werd georganiseerd.

Sindsdien werden de dance-events bekend als de beste die er wereldwijd zijn. Met meer dan 190.000 bezoekers per jaar heeft Awakenings laten zien de ultieme techno-ervaring te brengen, elke keer weer, zoals niemand anders dat kan. De Awakenings-feesten vinden tegenwoordig op verschillende locaties plaats.

Chin Chin Festival

Ben je weleens bij het Chin Chin Festival geweest? Dit event wordt georganiseerd op initiatief van de Chin Chin Club. Het evenement staat voor een totaalbeleving waar al je zintuigen continu geprikkeld en verrast zullen worden. Eten, spelen en dansen vormen de basis van het feest.

Thunderdome

Thunderdome is een muziekevenement dat georganiseerd wordt door ID&T. Het gabberfeest wordt als sinds 1992 georganiseerd. Op het moment van schrijven is er onlangs een documentaire over Thunderdome in première gegaan. Er worden nog steeds Thunderdome feesten georganiseerd. De laatste Thunderdome werd in Utrecht georganiseerd. We hebben deze toch ‘stiekem’ in de lijst gezet.

Mysteryland

Mysteryland is het grootste dancefestival van Nederland. Het event is een een driedaags festival waar je ook op een camping kunt verblijven. Dit dance-event vindt plaats op het Floriadeterrein in de Haarlemmermeer. Het wordt door velen gezien als dé afsluiter van het festivalseizoen.

Er komen jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers naar Mysteryland. Deze bezoekers bestaan uit meer dan 100 verschillende nationaliteiten.

Milkshake Festival

Het Milkshake Festival is toch wel het festival waar de LGBTQ gemeenschap in Nederland het hele reikhalzend naar uitkijkt. Er kan je van alles gebeuren, maar Milkshake daar moet je bij zijn geweest. Het is een tweedaags festival.

Op beide dagen zijn er een hoop kleurrijke, creatieve en originele dingen te verwachten tijdens Milkshake in het Westerpark.

Welcome to the Future

Welcome to the Future is een muziekfestival dat jaarlijks wordt georganiseerd door ID&T. Het dance festival vindt plaats in recreatiegebied Het Twiske bij Landsmeer en Oostzaan in de provincie Noord-Holland. In 2007 werd het festival voor de eerste keer georganiseerd. Dat het festival jaarlijks tot aan de nok toe is uitverkocht zegt wat ons betreft genoeg!

Pleinvrees Festival

Het Pleinvrees Festival is ontstaan als feestje voor 23 vrienden vanuit een oliebollenkraam en daarna behoorlijk uit de klauwen gelopen. “Maar wat zijn we door de jaren heen gewoon gebleven”, aldus de organisatie van Pleinvrees Festival. Pleinvrees is nog steeds een festival door en voor vrienden.

PS Neem ook eens een kijkje op onze pagina van alle festivals in Amsterdam.

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam