Unmute Us kondigt twee nieuwe steden aan voor nieuwe protestmarsen
Eerste Unmute Us mars langs het Rijksmuseum. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Duizenden lopende én dansende mensen hebben zaterdagmiddag meegedaan aan de protestmars ‘Unmute Us’ in Amsterdam. De protestmars was georganiseerd door de evenementenbranche. Deze industrie is het oneens met het huidige Coronabeleid en vindt dat het kabinet met twee maten meet. Daarbij onderschat het kabinet in hun ogen de mentale problemen van jongeren die het huidige beleid met zich meebrengen.

Festivals kunnen veilig plaatsvinden

De festivalbranche eist dat er per 1 september weer evenementen mogen worden georganiseerd op volle capaciteit, met de maatregelen van kracht zoals die uit het fieldlab-onderzoek kwamen. Dus met een vaccinatiebewijs of een test van maximaal 24 uur oud. Volgens de evenementenindustrie kunnen festivals veilig plaatsvinden.

Duizenden club- en festivalliefhebbers

Dat de evenementensector er niet alleen voor staat werd zaterdagmiddag op onmiskenbare wijze duidelijk. Op de stoet waren namelijk duizenden club- en festivalliefhebbers afgekomen. Zij liepen in een grote stoet met verschillende trucks en wagens van diverse festivalorganisaties van de RAI naar het Museumplein en weer terug.

Onvervalste beats

Vanuit de wagens die meereden in de stoet werd de menigte door dj’s getrakteerd op onvervalste beats. Het zorgde voor een hoop uitgelaten en vrolijke gezichten. Er waren onder andere trucks van bekende evenementen zoals het Milkshake Festival, Q-Dance, Vunzige Deuntjes, Multigroove en Defqon 1.

Protestacties andere steden

Er was niet alleen een protestmars in Amsterdam. Unmute Us hield ook protestmarsen en bijeenkomsten in Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht.