Een staande ovatie, kneiterhard applaus en positief gefluit na afloop van het ADE optreden van Weval & Metropole Orkest onder leiding van componist Jochen Neuffeur in de Melkweg Amsterdam. Het uur daarvoor genoten bezoekers in de Rabozaal intens van de zang- en muziekkunsten van het elektronische Wevalduo Harm Coolen en Merijn Scholte Albers in combinatie met het Metropole Orkest.

Metropole Orkest

Traditiegetrouw trapte het Amsterdam Dance Event af met een speciale show in samenwerking met het Metropole Orkest. Het door vele als meest veelzijdige betitelde orkest trad voor de vijfde keer op tijdens ADE. Dit deden zij voor de eerste keer samen met Weval. De combinatie zorgde voor een bijzondere elektronische en akoestische mix.

Wevalduo

Harm Coolen en Merijn Scholte Albers maken al ruim tien jaar muziek samen. Onder de naam Weval creëren zij een sound van warme, dromerige synths met invloeden van psychedelische trip-hop, jazz, funk en rock.

Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event duurt nog tot en met zondag. In verband met alle coronabeperkingen werd het gehele nachtprogramma naar de dag verplaatst. In samenwerking met clubs en festivalorganisatoren, kent ADE meer dan 350 Festival en Arts & Culture evenementen op 140+ locaties. Door de korte voorbereidingstijd en onzekerheid vanwege de Coronapandemie vindt er deze editie geen fysieke zakelijke conferentie plaats. Wel zijn er een aantal digitale zakelijke events.

Gerelateerd -> Blog: Amsterdam Dance Event 2021

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting