TOZI Restaurant & Bar viert tweejarig bestaan met een exclusief truffel verjaardagsmenu
‘Geniet van de ongeëvenaarde smaak van de koningin onder de truffels: de witte truffel’

Feest bij TOZI want morgen mag het Italiaanse restaurant alweer twee kaarsjes uitblazen, en wie jarig is trakteert! Om het tweejarig bestaan te vieren ontvangen alle gasten op 12 november een smakelijke traktatie wanneer ze komen dineren bij TOZI. Daarnaast is er ter ere van de verjaardag een speciale ‘smoked’ cocktail, de Negroni Anniversario, verkrijgbaar aan de bar en kunnen gasten genieten van een overheerlijke ‘White Truffle Journey’ menu tot einde van de maand.

WHITE TRUFFLE JOURNEY-MENU

De witte truffel, beter bekend als de Alba-truffel uit de bergachtige regio Piëmont, is ongetwijfeld de kostbaarste en meest geliefde variëteit onder de truffels. Om hun 2e verjaardag goed te vieren, heeft TOZI ervoor gekozen deze delicatesse een toonaangevende rol in hun speciale verjaardagsmenu te geven. De witte truffel wordt gecombineerd met toegankelijke smaken om dicht bij de wortels van de aarde te blijven. De gerechten van dit exclusieve verjaardagsmenu bestaan uit ingrediënten die vaak worden geassocieerd met de witte truffel: champignons, pompoen, pasta en risotto. En natuurlijk niet te vergeten, een heerlijke met-truffel-gevulde Burrata d’Andria.

Verderop in het menu komen er een paar ongewone maar unieke combinaties voorbij zoals vis, wit vlees en zelfs chocolade om de klassieke clichés te vermijden. TOZI’s gebakken heilbot wordt ditmaal gepresenteerd met bloemkoolpuree en paarse aardappelen die de aardse en intense smaak van de truffel aanvullen. Voor de Tonnarelli “Cacio e Pepe”, een klassieker van TOZI Amsterdam, is de saus aangepast naar een minder zware en meer delicate uitvoering die het unieke aroma van de witte truffel naar boven haalt.

Ten slotte is de Truffelparelhoen een waanzinnige toevoeging aan het menu. Hoewel de witte truffel meestal wordt geassocieerd met rood vlees, is er in dit menu gekozen voor wild vlees dat is gevuld met bospaddenstoelen en truffels, gekookt op lage temperaturen om het malser te maken, en natuurlijk uitgeserveerd met verse witte truffel erop. Om af te sluiten met een mooie samensmelting van Italiaanse traditie en innovatie, bestaat het dessert uit chocoladeroomijs, Maldonzout, extra vierge olijfolie en truffel – welke op een theatrale manier uitgeserveerd wordt aan tafel.

Het TOZI ‘White Truffle Journey’ verjaardagsmenu is verkrijgbaar van 12 tot 30 november en alleen telefonisch te reserveren of per e-mail.

Geniet van de volledige ‘White Truffle Journey’-menu voor twee personen voor €160 of kies de gerechten individueel á la carte.

TOZI SEIZOENSMENU

Naast het speciale verjaardagsmenu is er voor gasten een nieuw siezoensmenu gelanceerd. Dit menu belicht het beste van dit seizoen en heeft een focus op gerechten met ‘producten van de aarde’. Van paddenstoelen tot pompoen en van aardpeer tot paarse aardappelen. Gestoofd vlees, wild, eend, koudwatervis en gerookte producten, zoals mozzarella en Zuid-Tiroolse spek, accenturen het seizoen en doen denken aan bossen en regenachtige dagen.

Zoals altijd staan kwaliteit, traditie, innovatie en elegantie hoog in het vaandel bij TOZI Amsterdam. Dit seizoen is TOZI nog een stapje verder gegaan om de kwaliteit en elegantie van het menu te verhogen, met een focus op unieke ingrediëntencombinaties en manieren van serveren. Van de klassieke Burrata d’Andria, geserveerd op een verwarmd bedje van Portobello-paddenstoelen gekookt in boter en tijm, tot een ravioli van zwarte en witte tarbot gevuld met haringkaviaar.

Nu de dagen korter worden en de nachten donkerder, kijkt TOZI ernaar uit dit herfst- en winterseizoen haar gasten te mogen verwelkomen voor een onvergetelijke avond met heerlijk eten, drinken en een warme sfeer.