De Kuyper lanceert vier klassieke cocktails zonder alcohol

Koninklijke De Kuyper introduceert haar nieuwste innovatie: De Kuyper Zero, vier klassieke cocktails zonder alcohol maar met dezelfde volwassen smaak, mondgevoel en kick. De Kuyper Zero Mojito, Strawberry Daiquiri, Margarita en Pornstar Martini cocktails zijn al sinds eind november in Nederland beschikbaar.

Nieuwsgierigheid en passie voor cocktails zijn de constante drijvende kracht achter innovatieve en succesvolle nieuwe productontwikkelingen. Met meer dan 325 jaar expertise in het creëren van hoogwaardige, heerlijk smakende cocktails, heeft De Kuyper deze alcoholvrije ready-to-drink cocktails gemaakt om de wereldwijde trend van gezondere maar comfortabele levensstijlen te vergemakkelijken.

Stijgende trend van no and low alcohol

Mark de Witte, CEO van Koninklijke De Kuyper, zegt over deze lancering: “De visie van ons bedrijf is ‘Own the Cocktail’. Dat betekent dat we geweldig smakende cocktails van hoge kwaliteit willen aanbieden voor iedereen, elke smaak en elke gelegenheid. De Kuyper Zero is een van de antwoorden op de stijgende trend van no and low alcohol. Deze vier klassieke, alcoholvrije cocktails hebben we ontwikkeld voor het toenemende aantal consumenten die willen genieten van sociale momenten zonder alcohol of laag in alcohol en die geen compromissen willen sluiten. Met onze expertise weten we precies hoe een perfecte cocktail moet smaken en hebben we deze perfecte alternatieven zonder alcohol ontwikkeld.”

Omschrijving van de cocktails

De Kuyper Zero Mojito is een alcoholvrije verfrissende klassieker, die de smaak van limoen, munt en het pittige karakter van rum combineert met een lichte bubbel. Het best koud geserveerd in een longdrinkglas, gevuld met (crushed) ijs en een takje munt. De alcoholvrije De Kuyper Zero Pornstar Martini cocktail combineert de smaak van passievrucht met zachte vanille plus een vleugje limoen. Schud eerst – eventueel met ijs om een schuimlaag te creëren – serveer dan voor de beste smaak, koud in een martiniglas en garneer met een halve passievrucht.

De Kuyper Zero Strawberry Daiquiri is een fruitige, alcoholvrije versie van de rumklassieker. De fruitige smaak van zomerse aardbeien vermengt zich met de smaak van limoen en de stevige smaak van suikerriet. Best koud geserveerd in een cocktail coupe met een partje limoen. De iconische ‘zoetzure’ alcoholvrije De Kuyper Zero Margarita is meesterlijk gemaakt met smaken van limoen, sinaasappel en agave. Best koud geserveerd in een margarita glas met een partje limoen.

Ontwikkeling van de nieuwe drankjes

“Alcohol doet veel met smaak en mondgevoel in een drankje. Er is geen 100% alternatief voor. Toch wilden we niet de makkelijke weg nemen en de cocktails laten smaken naar limonade of vruchtensap zoals zo vaak het geval is. In plaats daarvan zochten we naar een sensatie die gelijk was aan die van een alcoholische cocktail. Het was best een uitdaging. Omdat we veel verschillende opties hebben geprobeerd, was het een van onze meest complexe projecten voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Met behulp van botanicals en enkele geheime ingrediënten is het ons gelukt om een overeenkomst met de kenmerken van alcohol te vinden. De Kuyper Zero cocktails hebben de juiste smaak, met herkenbare smaakelementen die passen bij de cocktail, bijvoorbeeld rum en tequila, maar geven ook een sensatie en effect in de mond, waardoor je een echte kick en de beleving van een volwassen drankje krijgt”, vertelt Myriam Hendrickx, Master Distiller bij De Kuyper, die samen met Henk-Jan Schouten (Research & Development Koninklijke De Kuyper) De Kuyper Zero ontwikkelde.

Verkrijgbaar in glazen flesjes

De Kuyper Zero cocktails zijn verkrijgbaar in glazen flesjes van 200ml en met 0% alcohol. Nederlandse consumenten kunnen de alcoholvrije ready-to-drink cocktails kopen in supermarkten door het hele land vanaf eind november voor een adviesprijs van rond €2,49.

Over Koninklijke De Kuyper

Koninklijke De Kuyper is een Nederlands familiebedrijf dat gespecialiseerd is in likeuren en premium gedistilleerde dranken. Het bedrijf, opgericht in 1695 door Petrus De Kuyper, is gevestigd in Schiedam, nabij Rotterdam (NL). De Kuyper is de wereldwijde marktleider en #1 merk in cocktail likeuren. De Kuyper is zowel eigenaar als producent van een aantal wereldberoemde likeuren zoals Peachtree, Heering, Kwai Feh, Acqua Bianca, Muyu, Dutch Cacao, Mandarine Napoléon, Bébo en ook de botanische distilleerder Rutte, bekend van de gin en jenever. De Kuyper is door de International Spirits Competition (ISC) voor het derde jaar op een rij uitgeroepen tot ‘Likeurproducent van het jaar’ (2019-2021).