DJ Babel-Ish: ‘Het begint allemaal bij geloven in jezelf’
DJ Babel-Ish in actie!

Vrije Tijd Amsterdam is altijd op zoek naar mooie DJ-verhalen in Amsterdam en ver daarbuiten. In dat kader stelden we een aantal vragen aan Tevin Babel, artiestennaam DJ Babel-Ish. 

Zou je allereerst willen laten weten waar je geboren en opgegroeid bent?

“Ik ben geboren en opgegroeid in Rotterdam.”

Welke muziekgenre(s) draai jij het meest? Welke stijl ligt het dichtst bij je?

“Ik draai verschillende genres tijdens mijn show. Denk hierbij aan HIPHOP, R&B, DANCEHALL, HOUSE, AFRO HOUSE en andere stijlen. Ik omschrijf mijzelf als een allround/eclectische DJ. Men herkent mij van de vieze Rotterdamse keldermuziek. Deze vulgaire manier van muziek maken en draaien heeft mij gebracht in mijn carrière waar ik nu ben. Hoewel ik veelzijdiger ben dan men denkt. Mijn favoriete stijl is dancehall en alles wat de heupen laat bewegen, dit is ook mijn sterkste kant. Het mooie van muziek is dat het elk type persoon kan pakken, of je nou groot, stoer of vol tatoeages zit. Mijn ‘guilty pleasure’ is bijvoorbeeld; Christina Aguilera – Genie in a Bottle. Ik ben dus sinds klein al geïnteresseerd geraakt en opgegroeid met verschillende muziekstijlen.”

DJ Babel-Ish: ‘Het begint allemaal bij geloven in jezelf’

Wat is het hoogtepunt in je carrière als dj?

“Het zijn meerdere dingen. Mijn eerste Internationale boekingen waren in mijn moederland Suriname. Dit heeft veel voor mij betekend. Daarna heb ik mijn eerste zomertour ervaren waarin je wekelijks van hot naar her vliegt, denk hierbij aan Albufeira, Mallorca, Griekenland, Suriname en andere landen. Los hiervan hebben de Gouden en Platina platen die ik met producties voor o.a. Broederliefde, FMG, Equalz, Bollebof, Angelo King en nog een aantal artiesten heb gemaakt ontzettend bijgedragen aan mijn succes als DJ/Producer. FUNFACT: Ik heb bewust gewacht om Latin Village te bezoeken totdat ik geboekt werd.”

Wat zijn de leukste feesten waar je in 2022 hebt opgetreden?

“In het begin van het jaar heb ik een aantal ‘illegale’ boekingen gehad. Die hadden ondanks de situatie toch wel een goede sfeer. Gezien feesten toen niet plaats konden vinden werd het op de een of andere manier meer gewaardeerd. Los hiervan hebben het ‘Vunzige Deuntjes Festival’ en het ‘Parels van de stad Festival’ een aardige indruk op me gemaakt.”

Hoe ziet je agenda er voor de komende tijd uit? Staan er nog leuke events op het programma?

“Voor de komende periode zijn er voor mij minder events, maar heb ik juist veel studiosessies op de planning.”

Heb je veel ambities op het gebied van muziek?

“Voornamelijk anderen inspireren en mijn kennis en talenten delen en doorgeven aan de volgende generatie. Impact hebben en mijn stempel achterlaten, maar mijzelf en m’n gezin financieel onafhankelijk maken zou ook heel mooi zijn. Ik heb al zoveel meer bereikt dan ik ooit voor ogen had, dus alles wat ik nu meemaak of mij overkomt betreft muziek zie ik als een zegen. Klinkt misschien heel zweverig, maar ik ben dankbaar. Ik ben als Producer begonnen en ben DJ geworden, omdat ik zocht naar erkenning van anderen. Dus nee, ik ambieer niets. Ik probeer alles zo natuurlijk mogelijk op mij af te laten komen, zo heb ik alles tot nu toe bereikt en geniet ik er ook het meest van. Als er allemaal restricties, doelen of voorwaarden aan mijn carrière gekoppeld zijn haal ik er geen vreugde uit.”

DJ Babel-Ish: ‘Het begint allemaal bij geloven in jezelf’

Tegen welke DJ kijk jij het meeste op?

“Freddy Moreira. Hij inspireert mij tot de dag van vandaag nog steeds. Hij hecht veel waarde aan zijn muziek, de uitvoering hiervan en zijn opmerkelijke shows. Deze zijn tot in de puntjes verzorgd en prikkelt mij op een bepaalde manier om mijn eigen show ook weer verrassend in te delen. Ik voel mij vereerd dat hij een bijdrage wilde leveren aan mijn EP ‘PROJECT ISH’ om tot een knaller van een track te komen. ‘’BABEL-ISH x FREDDY MOREIRA – RUDE GYAL’’ CHECK IT OUT!”

Heb je weleens een enorme blunder gemaakt achter de draaitafels?

“Voor de DJ Booth uitglijden tijdens het doen van een dansje en de verkeerde USB-stick uit de draaitafel trekken zijn dingen die mij zijn bijgebleven. Gelukkig heeft het publiek toen wel begrip getoond haha.”

Nog iets toe te voegen?

“Het begint allemaal bij geloven in jezelf.”

 

 

 

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam