Coronamaatregelen omtrent festivals verlengt tot 20 september, festivalorganisator ALDA en Armin van Buuren teleurgesteld dat ‘A State Of Trance’ definitief niet doorgaat
Armin van Buuren. Foto via ALDA

Amsterdam, 13 augustus 2021 – Het zojuist aangekondigde kabinetsbesluit om de geldende corona maatregelen door te trekken tot 20 september, betekent dat er definitief een streep gaat door ‘A State Of Trance (ASOT)’ op vrijdag 3 en zaterdag 4 september. Ruim 55.000 bezoekers, waarvan 30.000 uit het buitenland, waren van plan af te reizen naar de Jaarbeurs in Utrecht voor de duizendste show van Armin van Buuren’s succesvolle trance-concept. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 februari 2022 vindt de nieuwe ASOT1000 viering plaats in de Jaarbeurs.

“Ik ben enorm teleurgesteld dat ASOT1000 niet kan plaatsvinden in september. Ik keek er naar uit om weer op het podium te staan en samen deze mijlpaal te vieren. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 februari 2022 hoop ik iedereen weer te zien in de Jaarbeurs Utrecht, om dan toch écht de duizendste ASOT-show te vieren.” – Armin van Buuren

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door A State Of Trance (@asotlive)

Naast ASOT, kan ook A Day At The Park op zaterdag 18 september in het Rotterdamse Kralingse Bos niet plaatsvinden. Het festival wordt verplaatst naar zaterdag 17 september 2022. De exclusieve A Day At The Park Blijdorp Edition, voor 750 festivalgangers gaat wel door op zaterdag 21 augustus.

Op zaterdag 16 oktober tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE), organiseert ALDA AMF – het grootste evenement tijdens ADE, waar maar liefst 35.000 bezoekers op afkomen, uit verschillende landen. Ook halen ze voor het eerst, samen met partner en Amerikaanse festival-gigant Insomniac, het geroemde techno-concept Secret Project Festival naar Amsterdam op zaterdag 16 oktober. Voor dit evenement zijn er maar liefst 17.500 kaarten verkocht. “We kunnen niet weer hetzelfde traject in zoals de afgelopen periode. Dat is voor ons team, maar ook voor iedere andere festivalorganisator niet te doen. Wat ons betreft komt het kabinet met een datum begin volgend jaar, zolang er maar duidelijkheid is. Een vorm van perspectief, dat is wat we nu nodig hebben.” stelt Allan Hardenberg, directeur en medeoprichter van ALDA.

“Het is fijn dat er nu eindelijk duidelijkheid is voor ASOT, maar vanavond tijdens de persconferentie misten wij een duidelijke langetermijnvisie. Voor ons als organisator en producent, voor onze leveranciers en artiesten, maar ook voor onze bezoekers is dit van essentieel belang. We kunnen geen beleid voeren op maatregelen die om de twee weken veranderen. Zelfs met het garantiefonds, leidt dit tot de vernietiging van een mooie, belangrijke, maar vooral noodzakelijke branche.” aldus Allan.

ALDA steunt het UNMUTE US initiatief om snel meer perspectief te eisen en het algemene belang van de evenementenbranche te benadrukken.

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting