Candy Dulfer één van de nieuwe presentatoren bij Sumblime
Candy Dulfter. Foto credits: © Sublime

“Radiozender lanceert nieuwe programmering”

Radiozender Sublime lanceert met ingang van maandag 1 februari een nieuwe programmering. Vanaf die datum presenteert Jaap Brienen iedere werkdag tussen 07.00 en 10.00 uur ‘De Sublime Ochtendshow’. Francis Broekhuijsen verschuift naar de avond en gaat doordeweeks van 19.00 tot 21.00 uur het programma ‘The Sublime Experience’ presenteren en elke vrijdag het programma ‘Funky Friday’. Verder heeft Candy Dulfer zich aan Sublime verbonden: vanaf zondag 7 februari, 19.00 uur, brengt zij wekelijks gedurende twee uur ‘Candy’s World’.

Candy Dulfer: “Ik ben echt ontzettend blij met deze kans en ik heb ongelooflijk veel zin in dit avontuur, ik hou van radio en helemaal in deze tijd geeft het me veel voldoening om mensen met allerlei fantastische muziek kennis te laten maken. Ik hou van stijlen mixen, dat ga ik in dit programma ook zeker weer doen, maar funk, soul en jazz zullen altijd de rode draad zijn. Ik ben geen radio-dj pur sang, ik ben gewoon Candy de muzikante, en dit programma komt voornamelijk voort uit mijn persoonlijke smaak en ervaringen. Hopelijk kan ik de luisteraars af en toe een leuk kijkje in de keuken geven en ze verrassen met wat andere invalshoeken, maar bovenal worden het twee lekkere funky en soulvolle uren.”

Jaap Brienen, die al aan de zender verbonden was met zijn vrijdagmiddagshow ‘Funky Friday’, verhuist naar de ochtend en neemt de ochtendshow voor zijn rekening. Brienen presenteerde eerder bij NPO Radio 6 negen jaar lang de ochtendshow, ‘Eerst Jaap’. Nu hij de ochtendshow op Sublime gaat presenteren, komt hij weer op een vertrouwd tijdstip te zitten: “In De Sublime Ochtendshow laat ik je wakker worden met de oude èn de nieuwe helden uit de funk, soul en jazz: Stevie Wonder, Aretha Franklin, maar ook Gregory Porter en Anderson Paak. Ik vertel de verhalen achter die muziek, maar ook over wat er in de wereld is gebeurd toen je lag te slapen. Zo kun je vrolijk en relaxed aan je dag beginnen.”

Vrijdag- & zaterdagavond
Er zijn nog enkele veranderingen op de vrijdag- en zaterdagavond. DJ Turne, onder andere bekend van zijn sets op Lowlands, Boogieball, de officiële afterparty van North Sea Jazz en Mysteryland, gaat elke vrijdagavond het programma ‘The Sublime WeekendMix’ maken. Daarin mixt hij de beste hiphop, soul, R&B en funkmuziek aan elkaar. DJ Rob Manga verhuist naar de zaterdagavond en gaat tussen 21.00 en 00.00 uur het programma ‘The Groove’ maken, waarin hij ook verschillende stijlen aan elkaar mixt.

Metamorfose
De wijzigingen in de programmering zijn een onderdeel van de metamorfose die Sublime ondergaat. Leona Philippo is samen met Bastiaan Ragas, die al aan Sublime is verbonden, de nieuwe station-voice. In de afgelopen week is er in samenwerking met Pure Jingles gewerkt aan een nieuw jinglepakket met Berget Lewis als één van de nieuwe zangeressen. Tenslotte heeft Sublime met de focus die nog meer op muziek komt te liggen een nieuwe Music Director aangenomen, Martijn Soetens. Soetens komt bij NPO Radio 2 vandaan als Music Editor en is nu ook nog Music Director van NPO Radio 2 Soul & Jazz. De komende weken maakt Sublime nog meer bekend met betrekking tot de transformatie.