Burna Boy en Ozuna naar eerste editie van LOUDLIVE Festival
Artwork by LOUDLIVE Festival

We gaan even de stad uit voor leuk festivalnieuws! Burna Boy en Ozuna komen zondag 10 juli naar de allereerste editie van het LOUDLIVE Festival in het Breepark in Breda. De Nigeriaan en Puerto Ricaan zijn twee van de wereldsterren uit de Latin en Afropop, waarvan de komst naar Breda is bevestigd. Pre-registreren voor het festival kan vanaf vandaag. Na pre-registratie krijg je 1 uur vóór de reguliere voorverkoop start al toegang tot de ticketshop. De reguliere kaartverkoop op woensdag 16 maart om 12.00 uur van start gaat via loudlivefest.com.

Burna Boy

Artiest Burna Boy wordt door velen betiteld als één van de meest getalenteerde artiesten van de hedendaagse Nigeriaanse en internationale muziekindustrie. Hij wordt, zo’n tien jaar na zijn debuutalbum L.I.F.E., geroemd om zijn veelzijdigheid. Dat komt tot uiting in zijn steeds veranderende, maar unieke stijl van muziek. In 2020 was hij niet alleen de eerste Afrikaanse artiest met een nominatie voor Best World Music Album, hij wist die prijs ook in de wacht te slepen voor zijn album Twice As Tall. LOUDLIVE is het enige Nederlandse festival dat Burna Boy kan aankondigen deze zomer.

Ozuna

De komst van Ozuna naar LOUDLIVE is minstens zo bijzonder. Hij verzorgt deze zomer een Europese tournee, waarbij hij in Nederland alleen naar het Breepark in Breda komt. Ozuna mocht zich vlak voor de uitbraak van de Corona-pandemie ’s werelds bestbetaalde artiest noemen door zijn contract met Sony Music ter waarde van 100 miljoen euro. Hij is in de loop der jaren uitgegroeid tot een wereldster op het gebied van Reggeaton en ging samenwerkingen aan met onder anderen J Balvin en Daddy Yankee. Onlangs lanceerde hij nog een nieuwe track aan de zijde van Christina Aguilera. Zijn clips behalen op YouTube vaak meer dan een miljard views.

Nieuw festival

LOUDLIVE Festival is een nieuw festival, waar de combinatie van muziek, kunst, fashion, food en cultuur is terug te vinden. Naast de mainstage worden een kleinere substage opgebouwd waar ruimte is voor vernieuwende Nederlandse acts, terwijl ook DJ’s uit onder andere de African House (amapiano) zijn te verwachten. De food court staat garant voor een veelvoud aan eetculturen. Van Caribisch tot Afrikaans en Aziatisch, maar ook voor een pannenkoek of patat met, kun je hier aankloppen. De volledige line up wordt over enkele weken bekend gemaakt.

Pal Mundo

LOUDLIVE Festival wordt geproduceerd door MASQLIVE dat eerder aan de basis stond van Pal Mundo en onder die noemer diverse grote latin evenementen organiseerde in Amsterdam ArenA Park en Rotterdam Ahoy. Daarnaast heeft MASQLIVE meerdere Europese tournees van artiesten als Marc Anthony, Ozuna en Romeo Santos gehost.