Workshop identiteit en zingeving Filosofisch Lab bij de Nieuwe Liefde

Workshop identiteit en zingeving Filosofisch Lab bij de Nieuwe Liefde
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Workshop identiteit en zingeving Filosofisch Lab bij de Nieuwe Liefde

Aankomende vrijdag 17 november 2017 vanaf 15:00 uur staat er een maandelijkse georganiseerde workshop ‘identiteit en zingeving’ bij de Nieuwe Liefde op het programma.

Onder leiding van de ervaren filosofen Mita Visser en Kiki Verbeek wordt je in een kleine groep van vier tot acht deelnemers doormiddel van denkoefeningen en schrijfopdrachten geholpen om afstand te nemen van bepaalde vraagstukken door je te brengen naar de kern van je dilemma. “Je doorbreekt je eigen denkpatronen en je kijkt op een andere manier naar grote en kleine kwesties in je eigen leven”, aldus de bedenkers van de workshop.

Er wordt gewerkt in een kleine groep en elke deelnemer onderzoekt zijn of haar eigen vraag aan de hand van een beproefde filosofische verhelderingsmethode. Alle vragen waar je graag een antwoord op wilt, lenen zich voor het Filosofisch Lab. Een paar voorbeeldvragen zijn: Wil ik een groentetuin of een bloementuin? Is er nog leven na m’n pensioen? Moet ik altijd klaarstaan voor mijn vrienden? Wil ik wel of geen kinderen? Pieker ik teveel?

Volgens de bedenkers van het programma heeft het Filosofisch Lab in zijn zevenjarig bestaan al voor veel deelnemers een doorbraak opgeleverd. “Door de vraag te verhelderen, kom je tot een antwoord”, zeggen ze bij de Nieuwe Liefde. Iedereen brengt tijdens de Workshop een eigen kwestie in en gaat volgens de beproefde methode aan de slag onder leiding van twee ervaren filosofen.

Geen discussiegroep

De Nieuwe Liefde benadrukt dat het Filosofisch Lab géén discussiegroep is en ook geen lezing over filosofen of filosofische thema’s.

vrijetijdamsterdam.nl