Waar vind ik een kerk in Amsterdam?

Waar vind ik een kerk in Amsterdam?

Ben jij op zoek naar een kerk in Amsterdam? In de hoofdstad heb je een heleboel verschillende kerken. Speciaal voor de mensen die op zoek zijn naar een kerk maakten we dit overzicht met kerken in Amsterdam.

Amstelkerk

De Amstelkerk is een kerk in Amsterdam. De kerk ligt gelegen op het Amstelveld, een prachtig plein aan de zijkant van de befaamde Utrechtsestraat. Op het plein zitten ook Brasserie Nel en Bruincafé Marcella.

Adres: Amstelveld 10, 1017 JD Amsterdam

De Duif

De Duif is een Kerkgebouw in Amsterdam. Het pand uit 1857 is gelegen aan de Prinsengracht. De Duif behoorde van oorsprong tot de Rooms-Katholieke Kerk.

Adres: Prinsengracht 756, 1017 LD Amsterdam

De Koepelkerk

Ben je weleens bij De Koepelkerk in Amsterdam geweest? Dit pareltje is gelegen op korte afstand van de Jordaan. De Koepelkerk ligt ook nog eens dichtbij de ‘Negen Straatjes’. De kerk is onderdeel van het Renaissance Amsterdam Hotel.

De Koepelkerk, adres: Kattengat 1, 1012 SZ Amsterdam

Dominicuskerk

De Dominicuskerk is een kerkgebouw aan de Spuistraat in Amsterdam. Zij werd als rooms-katholieke Parochiekerk van Sint-Dominicus gebouwd door Pierre Cuypers en bediend door de Dominicanen.

Adres: Spuistraat 12, 1012 TS Amsterdam

Engelse Hervormde Kerk

Als je op zoek bent naar een hervormde kerk kun je gerust eens bij de Engelse Hervormde kerk naar binnen stappen. Deze kerk is gelegen aan het Begijnhof in Amsterdam.

Adres: Begijnhof 48, 1012 WV Amsterdam

Noorderkerk

Als je op zoek bent naar een Christelijke kerk dan ben je bij de Noorderkerk aan het juiste adres. In het ‘huis voor de ziel’ kun je naast kerkdiensten meerdere activiteiten beleven. VTA schreef ooit eens een voorbeschouwing over een Noorderkerkconcert.

Adres: Noordermarkt 48, 1015 NA Amsterdam

Oosterkerk

De Oosterkerk (1671) in Amsterdam is gelegen op de Oostelijke Eilanden en is gebouwd als Nederlands Hervormde Kerk. Maar, je kunt er niet alleen terecht voor kerkdiensten. Er worden door het jaar heen een heleboel activiteiten georganiseerd. Je kunt diverse ruimten in de kerk ook afhuren als je zelf iets zou willen organiseren.

Adres: Kleine Wittenburgerstraat 1, 1018 LS Amsterdam

De Oude Kerk

In Amsterdam is de Oude Kerk het oudste bestaande gebouw. Het jaar van de oprichting is 1306. In de Oude Kerk komen erfgoed, kunst, muziek en op zondag ook nog steeds kerkgangers samen. De kerk is gelegen aan het Ouderkerksplein in het centrum van de stad.

Adres: Oudekerksplein 23, 1012 GX Amsterdam

Posthoornkerk

Midden in Amsterdam, is de Posthoornkerk gelegen. De kerk grenst aan de Haarlemmerstraat en is opgericht in de negentiende eeuw.

Adres: Haarlemmerstraat 124-126, 1013 EX Amsterdam

De Singelkerk

Als je een doopsgezinde kerk in Amsterdam zoekt is De Singelkerk een goede kerk om te bezoeken. De kerk wordt door sommige ook wel betiteld als schuilkerk, dat betekent een kerk die vanaf de straat niet als zodanig te herkennen is.

Adres: Singel 452, 1017 AW Amsterdam

Sint-Olofskapel

De Sint Olofskapel, of Oudezijds Kapel, is werkelijk waar een schitterend gebouw. Inmiddels is het geen officieel kerkgebouw meer, maar kun je er wel een kijkje nemen. De Sint-Olofskapel is gelegen tussen de Zeedijk en de Nieuwebrugsteeg.

Adres: Zeedijk 2a, 1012 AX Amsterdam

Thomaskerk

De Thomaskerk is een protestantse kerk in Amsterdam. Deze religieuze organisatie is gelegen in de Pr. Irenestraat. Het Amsterdamse pand waarin de kerk zich bevindt is gebouwd in 1966.

Adres: Pr. Irenestraat 36, 1077 WX Amsterdam

Westerkerk

Op een mooie plek in de Jordaan tref je de Westerkerk. Het authentieke gebouw ligt aan de Prinsengracht, op nummers 279-281 welteverstaan. De oorspronkelijk Nederduits Gereformeerde en sinds 1816 Nederlands Hervormde Westerkerkgemeente maakt sinds 2004 deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland.

Naast de Westerkerk ligt het homomonument. Hier worden eens in de zoveel tijd herdenkingen georganiseerd, terwijl er ook leuke feesten gericht op LHBTI uitgaan publiek worden georganiseerd.

Adres: Prinsengracht 279, 1016 GW Amsterdam

vrijetijdamsterdam.nl