Theater in Amsterdam – Het overzicht
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Theater in Amsterdam – Het overzicht

In Amsterdam barst het van de bruisende theaters! Via dit blog tref je binnenkort een overzicht van de leuke theaters die er in de stad zijn. Er staan er al een aantal in die de moeite waard zijn om te bezoeken. We zijn nog niet compleet.

Apollofirst Theater in Amsterdam

Ben jij weleens in het Apollofirst Theater in Amsterdam geweest? Het Apollofirst theater heeft een intieme theaterzaal en is gelegen in het centrum van de stad. Het Amsterdamse Theater is onderdeel van het Apollofirst**** Hampshire Classic hotel.

Het stadse theater kent een wisselend aanbod van zowel theater- als muziekshows veelal afkomstig uit ons eigen land. Het Apollofirst Theater heeft 55 on geplaceerde zitplaatsen.

Apollofirst Theater, adres: Apollolaan 123-127, 1077 AP Amsterdam

Badhuistheater in Amsterdam

Het Badhuistheater in Amsterdam is een leuke culturele en creatieve plek! Uiteraard kun je hier terecht voor theatervoorstellingen. Daarnaast zijn er nog meer leuke dingen in het Badhuistheater te doen.

Adres: Boerhaaveplein 28, 1091 AT Amsterdam

Betty Asfalt Complex

Het Betty Asfalt Complex is gelegen aan de Nieuwezijds Voorburgwal 282 in het centrum van Amsterdam. Bij het Betty Asfalt Complex kan publiek genieten van onder andere cabaret, toneel, muziek, film en literaire avonden.

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 282, 1012 RT Amsterdam

Bijlmer Parktheater

Het Bijlmer Parktheater kent een groot programma van circus, dans, muziek en cabaret. De nadruk ligt bij het Bijlmer Parktheater op community art en talentontwikkeling. Onlangs schreven we een leuk artikel over het Bijzonder avondconcert Bijlmer Klassiek in teken Zwarte Mozart.

Adres: Anton de Komplein 240, 1102 DR Amsterdam

Theater in Amsterdam – Het overzicht
Bijlmerparktheater van de buitenkant. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Boom Chicago

Als je op zoek bent naar een leuk theater in Amsterdam kun je gerust een bezoekje brengen aan Boom Chicago. Al meer dan 25 jaar genieten bezoekers daar onder andere van prachtige staaltjes comedy.

Adres: Rozengracht 117, 1016 LV Amsterdam

Brakke Grond

De Brakke Grond, voluit Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, is een Vlaams cultuurcentrum aan Nes 45 in Amsterdam. Het huidige gebouw is een ontwerp van architect Arthur Staal.

Adres: Nes 45, 1012 KD Amsterdam

CC Amstel – Cultureel clubhuis in Amsterdam

CC Amstel is een cultureel clubhuis in de hoofdstad waar ontmoetingen plaatsvinden en werelden verrijkt worden. Zij zijn gelegen aan het Cullinanplein.

Ontmoetingsplaats voor theater, cultuur en muziek

CC Amstel is een ontmoetingsplaats voor theater, cultuur en muziek. Bij dit podiumland in de Pijp vinden jaarlijks 300 activiteiten plaats. Voorbeelden hiervan zijn workshops, theatervoorstellingen, lezingen, tentoonstellingen en theatercoaching. Dat kun je weer verdelen over de programmalijnen actief burgerschap, jeugd, jongeren, muziektheater en dans.

CC Amstel, adres: Cullinanplein 1, 1074 JN Amsterdam

Compagnietheater

Het Compagnietheater is een culturele plek in Amsterdam. Een podium voor interdisciplinaire vormen van kunst en cultuur. In het Compagnietheater zie je onder andere filmvertoningen, dansvoorstellingen, modeshows, kunstexposities en theatervoorstellingen.

Theater in Amsterdam
Compagnietheater vanaf de buitenzijde.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Kloveniersburgwal 50, 1012 CX Amsterdam

CREA

Als je op zoek bent naar een cultuurcentrum voor Amsterdamse studenten dan ben je bij CREA aan het goede adres. In het theater kun je terecht voor onder andere scherp debat, meeslepend theater, repetitiestudio of fotocursus.

Adres: Nieuwe Achtergracht 170, 1018 WV Amsterdam

De Kleine Komedie – Theaterzaal in Amsterdam

De Kleine Komedie is een leuke theaterzaal/rijksmonument gelegen in Amsterdam. Het pand waar zij zich in bevinden is gebouwd in 1786. Het theater richt zich vooral op kleinkunst. Bij De Kleine Komedie worden super veel en leuke activiteiten georganiseerd. Ze zijn een belangrijk onderdeel in het kader van theater in Amsterdam.

We schreven een voorbeschouwing en vermaakte ons uitstekend bij een voorstelling van Muzikale Helden. Omdat er zoveel leuke dingen worden georganiseerd, verwijzen we je voor de ins en outs, naar de website van De Kleine Komedie.

Theater in Amsterdam – Het overzicht
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De Kleine Komedie, adres: Amstel 56-58, Amsterdam

DeLaMar Theater

DeLaMar Theater is een theatercomplex met twee zalen met 601 en 949 stoelen aan de Marnixstraat 402, nabij het Leidseplein in Amsterdam.

Adres: Marnixstraat 402, 1017 PL Amsterdam

De Krakeling

Theater De Krakeling is een jeugdtheater. Deze culturele organisatie bestaat al sinds 1978. De zaal biedt ruimte aan 200 mensen. Op het moment van schrijven kent het theater een van gevarieerd aanbod voor verschillende leeftijdsgroepen van 2 tot 18 jaar. Naar schatting vinden er in het Amsterdamse theater 250 voorstellingen plaats. leeftijdscategorie ligt van 2 tot 17 jaar.

Adres: Nieuwe Passeerdersstraat 1, 1016 XP Amsterdam

Frascati

Frascati is een authentiek theater dat is gelegen in hartje Amsterdam. Frascati beschikt over twee locaties en is gelegen in De Nes.

Adres: Nes 63, 1012 KD Amsterdam

Het Amsterdamse Bostheater

Het Amsterdamse Bostheater is zoals de naam doet vermoeden gelegen in het Amsterdamse Bos. Het theater is geopend in de zomerperiode. Rondom het theater kun je plaatsnemen op de tribunes waar je ook nog eens heerlijke kunt picknicken. Je hebt er ook een bosrestaurant.

Het Amsterdamse Bostheater programmeert concerten, theater en kindervoorstellingen en produceert in samenwerking met een gerenommeerd gezelschap ieder jaar een productie die de hele zomer door te zien is in het openluchttheater.

Adres: De Duizendmeterweg 7, 1182 DC Amstelveen

Het Amsterdams Theaterhuis

Theater Het Amsterdams Theaterhuis is een podium voor theater, dans, toneelcursussen en voorstellingen, repetitieruimte en montage. Voor jong en ouder, amateurs en professionals.

Adres: Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 54, 1054 SP Amsterdam

ICK Dans Amsterdam

ICK Dans Amsterdam is een dansgezelschap in Amsterdam. ICK bevindt zich in Het Talentenhuis.

Adres: Meer en Vaart 290, 1068 LE Amsterdam

Internationaal Danstheater

Het Internationaal Danstheater is het enige professionele dansgezelschap ter wereld dat zich toelegt op een internationaal repertoire uit alle windstreken en zich niet beperkt tot het dansmateriaal uit één land of regio. Jaarlijks trekt het gezelschap meer dan 60.000 bezoekers.

Adres: Amstel 266, 1017 AM AMSTERDAM

Koninlijk Theater Carré

Aan de Amsterdamse Amstel ligt het Koninlijk Theater Carré. Dit is misschien wel het beroemdste theater die we in Nederland kennen. Circusdirecteur en ondernemer Oscar Carré opende in 1887 de deuren van het prachtige gebouw!

Adres: Amstel 115 /125, 1018 EM Amsterdam

De Meervaart

Theater de Meervaart is een theater en een congrescentrum in Amsterdam Nieuw-West. De Meervaart is gelegen op korte afstand van de Sloterplas.

Adres: Meer en Vaart 300, 1068 LE Amsterdam

Nationale Opera & Ballet

De Nationale Opera is een Nederlands operagezelschap, onderdeel van Nationale Opera & Ballet.

Adres: Amstel 3, 1011 PN Amsterdam

Polanentheater

In de Spaarndammerbuurt zit het Polanentheater! Het is een knus ogend theater en bekend bij vele mensen uit de Nederlandse toneel- en muziekwereld.

Adres, Polanenstraat 174, 1013 WC Amsterdam

PLEIN THEATER

Het is altijd leuk om een bezoekje aan het PLEIN THEATER te brengen. Het theater kun je zien als een podium van de wereld om ons heen, een ruimte met een eigenzinnig en divers programma voor iedereen. Er worden voorstellingen gepresenteerd aan kinderen, jongeren en volwassenen.

Adres: Sajetplein 39, 1091 DB Amsterdam

Podium Mozaïek

Het Podium Mozaïek is een internationaal Cultuurpodium in Amsterdam. Het grootstedelijk theater met internationaal café-restaurant in Amsterdam West, richt zich met name op theater, muziek, comedy, storytelling, dans en cultuureducatie.

Adres: Bos en Lommerweg 191, 1055 DT Amsterdam

Het Rembrandthuis

Amsterdam zit vol met prachtige musea. Het Rembrandthuis is daar een mooi voorbeeld van. Het museum herberg zich in een voormalig woonhuis in de Jodenbreestraat. Tussen 1639 en 1658 werd het huis bewoond door de bekende Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn.

Adres: Jodenbreestraat 4, 1011 NK Amsterdam

Richard III Boulevard Theater

Het Richard III Boulevard Theater is onderdeel van de MBO College Zuid.

Adres: Europaboulevard 13, 1079 PC Amsterdam

Roode Bioscoop

Theater de Roode Bioscoop is gelegen aan het befaamde Haarlemmerplein. Bij deze culturele organisatie kun je genieten van muziektheater, poëzie, jazz, wereldse improvisaties, scherpe chansons en verstilde (moderne) klassieke muziek. En alle mogelijke combinaties. Het Amsterdamse theater wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Adres: Haarlemmerplein 7, 1013 HP Amsterdam

Theater Bellevue

Theater Bellevue is een theater met drie zalen aan de Leidsekade in Amsterdam. Wikipedia

Adres: Leidsekade 90, 1017 PN Amsterdam

THOPSS Theater

THOPSS Theater is een theatermakerij en open podium voor het onderzoeken, ontwikkelen en beoefenen van podiumkunst op nog niet professioneel / semi-professioneel / try-out / laboratorium niveau, vormgegeven in een vereniging zonder winstoogmerk. Het theater is onderdeel van Theater Ontwikkeling Podiumkunsten Selma Susanna.

Adres: Grote Wittenburgerstraat 9B+C , 1018KV Amsterdam

TOBACCO Theater

Het Tobacco Theater is een rijksmonument, gevestigd aan de “theaterstraat” Nes in Amsterdam.

Adres: Nes 75-87, 1012 KD Amsterdam

Torpedo Theater

Het Torpedo Theater heette enkele jaren terug het Parooltheater. Inmiddels luister de culturele instelling naar de naam Torpedo Theater. In dit gebouw kun je je tegoed doen aan kleine toneelvoorstellingen, performances, talkshows, salon- en thema-avonden, boek- en filmpresentaties en muziekuitvoeringen. Volgens insiders is de akoestiek is erg goed.

Adres: Sint Pieterspoortsteeg 33, 1012 HM Amsterdam

Toneelmakerij, de

De Amsterdamse Toneelmakerij maakt gedurfd jeugdtheater. Dit doen ze voor alle leeftijdsgroepen. De Toneelmakerij verplaats zich continue. Ze hebben geen vaste locatie waar je een voorstelling kunt bezoeken. Ze komen bij je langs op de locatie.

Adres: Lauriergracht 99c, 1016 RJ Amsterdam

Veem House for Performance

Mocht je een kijkje willen nemen in een leuk theater in Amsterdam, kun je gerust eens bij Veem House for Performance gaan buurten.

Adres: Van Diemenstraat 408-410, 1013 CR Amsterdam

vrijetijdamsterdam.nl

PS Er zijn meerdere opties voor je als het aankomt op leuke dingen doen in Amsterdam. Check ook eens ons artikel over vrijetijdparels, parken, bootjes, stranden, terrassen of winkelen.