Speciale MercatorMarkt zaterdag tijdens 24 uur West

Zaterdag 25 mei van 11:00 tot 17:00 vindt een speciale editie van de MercatorMarkt plaats tijdens 24 uur West. Onder het kopje GROEN zijn er diverse activiteiten bij De Plantenkutterij zoals planten, stekken, potten pimpen en origami vlinders maken van oud papier. Met planten kun je óók muziek maken – dit beleef je bij de BotaniBooth van kunstenares Jeanne Shaw.

Op het terras geniet je samen met je stadsburen van lekkernijen terwijl je meedanst en -zingt met het opzwepende muziekprogramma – van mexicaanse tot afrikaanse rootsmuziek en pop tot reggae. De optredende artiesten zijn Zorzal Son Huasteco, Westside Kawina en de Mad Tea Party Band met special guests Cato Fluitsma, Cat Green Eye en Alwin Poulina.

Het Mercatorplein komt verder vol te staan met kramen vol kunst en cadeaus aangeboden door creatieve talenten en kleine ondernemers. Tweedehands koopjes en vintage juweeltjes zijn te vinden bij de buren- en Kidskramen.

Deel je talent!

Elke MercatorMarkt is een podium voor alle lokale helden die hun spullen en talenten willen delen: creatieve ondernemers, bewoners, muzikaal of theatraal talent, sport- en spelclubs, goede doelen en sociale initiatieven. Ondernemende buurtjongeren staan op de Kids Vrijmarkt met eigen creaties en speelgoed die een ander weer blij kunnen maken.

Rond het Mercatorplein en de Jan Evertsenstraat zijn er vele winkels en horecazaken te ontdekken. De MercatorMarkten dit jaar vinden plaats op 13 april, 25 mei, 13 juli, 28 september en 30 november – elke keer met een leuk thema. Alle nieuwtjes en terugblikken van eerdere edities zijn te vinden op de Facebookpagina van Amsterdam BLEND.