Opera beleven op een geheel nieuwe manier

Opera beleven op een geheel nieuwe manier
Vondel CS. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Opera beleven op een geheel nieuwe manier

Op maandag 19 november beleef je opera op een geheel nieuwe manier. Tijdens Opera Sessions vertelt, speelt en voert Musicus Calmer Roos je langs de verhalen, onverwachte inzichten en roerende passages van prachtige opera’s. Deze keer staat Opera Sessions in het teken van liefde, hartstocht, slechte relaties en vooral lust. Als operacomponisten ergens in gespecialiseerd zijn, is het sensualiteit, maar hoe zit het met de relaties op het toneel?

Opera Sessions Special

In deze special over De Liefde gaat het over geliefden in opera’s – wat zijn ze mooi! Wat zijn ze jong! Extatisch zingen ze hoe hevig ze elkaar beminnen – en ook hoe lang: voor eeuwig! Een groot deel van deze stellen heeft na een halve seconde besloten dat het ware liefde was. Misschien is het waar wat sommigen zeggen: als het in de opera over liefde gaat, gaat het eigenlijk over seks. Is het echt zo oppervlakkig?

Begin de avond met een zinnenprikkelend drankje en laat je verleiden door de muziek. Aan de hand van opera’s van Mozart, Wagner, Puccini en vooral veel hemelse muziek van Richard Strauss volg je de ontwikkeling van jeugdige hormoonexplosies naar volwassen relaties.

Over Opera Sessions

Tijdens Opera Sessions kom je op een laagdrempelige manier meer te weten over opera. Het is: ogen dicht, oren open en laat het drama maar binnenkomen. Calmer Roos vertelt, speelt voor en laat je tenslotte luisteren naar bijzondere, geestige en ontroerende fragmenten. Vorige edities gingen over La Bohème, Les contes d’Hoffmann, Mozart MeToo & the Marriage of Figaro en Die Zauberflöte.

Over VondelCS

VondelCS is het Media en Cultuur LAB van AVROTROS. Door middel van laagdrempelige programmering biedt VondelCS een podium aan creatief talent dat voor innovatie zorgt op het gebied van media en cultuur. Meer weten over VondelCS? Klik hier.

vrijetijdamsterdam.nl

Vorig artikel: Eredoctoraat UvA voor intellectueel en activist Naomi Klein

Volgend artikel: Ajax selectie onderweg naar Lissabon voor CL kraker tegen Benfica