Bimhuis & Amsterdam Roots Jane Bunnett & MAQUEQUE Een leuk stel Afro-Cubaanse vrouwen die zijn samengebracht door saxofonist/fluitist Jan Bunnett, zijn voornemens om aankomende zaterdag het publiek in het Bimhuis te verblijden met een knap staaltje Afro-Cubaanse muziek. De sensationele Afro-Cubaanse musici zijn samengebracht door saxofonist/fluitist Jane Bunnett.
Credits: Jane Bunnett & MAQUEQUE

Bimhuis & Amsterdam Roots Jane Bunnett & MAQUEQUE

Een leuk stel Afro-Cubaanse vrouwen die zijn samengebracht door saxofonist/fluitist Jan Bunnett, zijn voornemens om aankomende zaterdag het publiek in het Bimhuis te verblijden met een knap staaltje Afro-Cubaanse muziek. De sensationele Afro-Cubaanse musici zijn samengebracht door saxofonist/fluitist Jane Bunnett.

‘Jane Bunnett en Maqueque breken dwars door het glazen plafond van de Afro-Cubaanse jazz’, citeert Bimhuis NATHAN DAEMS (de Boston Globe) over deze buitengewone band met vijf jonge vrouwen die als de toekomst van de Cubaanse muziek gezien worden. Hun songs zijn dansbaar en eigentijds, met beide benen in de Cubaanse traditie. Groepszang is een belangrijk onderdeel van hun optredens en voegt een extra dimensie toe aan het rijke bandgeluid.

Bandleider Jane Bunnett reist al sinds 1982 tussen Cuba en haar homeland Canada en zette vele projecten op met Afro-Cubaanse musici, meestal mannen. Maqueque brengt hier verandering in, met sterke persoonlijkheden als Yissy Garcia, onder drummers al een bekende naam. Dit concert, met songs door en over sterke vrouwen, wordt georganiseerd door het Amsterdam Roots Festival ter viering van Internationale Vrouwendag.

Voor alle ins en outs over dit vrolijke optreden kunt u het beste een kijkje nemen op de website van Bimhuis.

vrijetijdamsterdam.nl

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting