Werken Roy Lichtenstein vanaf vandaag in Moco Museum
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Werken Roy Lichtenstein vanaf vandaag in Moco Museum

In het Moco Museum gelegen aan de Honthorststraat in Amsterdam kunnen liefhebbers van kunst zich vanaf vandaag 3 november tot 31 mei 2018 gaan vermaken met een tentoonstelling van de werken van Roy Lichtenstein.

Roy Lichtenstein

Lichtenstein was een Amerikaans popkunstenaar die in 1997 overleed. Na een aantal artistieke opleidingen gaf de creatieveling in 1951 zijn eerste solotentoonstelling in New York. Zijn creaties zijn afbeeldingen die veelal herinneren aan cartoons, bestaan uit felle en primaire kleuren die omlijnd zijn door dikke zwarte contouren. De overleden kunstenaar maakte schilderijen, litho’s en beelden. De invloed van de in New York geboren Roy Lichtenstein’s kunst blijkt nog steeds in vele vormen van artistieke expressie aanwezig: van schilderij tot reclame, van fotografie tot ontwerp en mode.

Over het Moco Museum

Het Moco Museum in Amsterdam heeft een breed scala aan moderne, inspirerende en hedendaagse kunst die ze tentoonstellen aan het grote publiek. Het Moco Museum richt zich vooral op bewezen kunstenaars die een eigen visie hanteren waar geen concurrentie bij in de buurt komt. Deze hoofdrolspelers worden ook wel de ‘Rock stars of Art’ genoemd. Deze artiesten blinken vooral uit in de ironie die zij hanteren op de hedendaagse maatschappij. Als voorbeeld geven ze bij het Moco Museum: Banksy en Warhol. Bezoekers die naar het Moco museum komen, zullen kunst ervaren die nergens anders te zien is.

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor aankomende evenementen