KOLENKIT KIDS ONTWERPEN KUNSTWERK VOOR DE BUURT

KOLENKIT KIDS ONTWERPEN KUNSTWERK VOOR DE BUURT
WOW. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

KOLENKIT KIDS ONTWERPEN KUNSTWERK VOOR DE BUURT

Acht kinderen van de basisschool El Amien in Amsterdam West hebben afgelopen weken hard gewerkt aan het ontwerpen van een kunstwerk voor de openbare ruimte in de Amsterdamse Kolenkitbuurt. Dit deden ze onder de noemer ‘Kunst in de Buurt’, een naschoolse lessenreeks die tot stand is gekomen door een samenwerking tussen WOW Amsterdam en Combiwel Junior. Het ontwerp toont een kunstwerk dat overdag energie opwekt zodat het ‘s avonds licht kan geven. De onthulling van de maquettes voor dit kunstwerk – wat de kinderen natuurlijk het liefste in hun buurt gerealiseerd zien worden – vindt woensdagmiddag a.s. bij WOW plaats.

KOLENKIT KIDS ONTWERPEN KUNSTWERK VOOR DE BUURT
WOW Amsterdam. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Kunstwerk voor de buurt

Onder begeleiding van lichtkunstontwerpster Katja Galyuk hebben de acht kinderen gewerkt aan energieopwekkende kunst in de openbare ruimte. WOW zal zich na de presentatie van woensdag inspannen om het werk ook echt in de buurt te realiseren. Hierover zegt hoofd culturele programmering van WOW, Marlies Buurman: “Hoe fantastisch zou het zijn als de kinderen dagelijks langs een kunstwerk lopen waaraan ze zelf hebben mee-ontworpen? Ook vriendjes en vriendinnetjes zullen het kunstwerk tegenkomen en erover praten.

Kinderen bewust maken van de kracht van kunst

Vanuit WOW willen we graag dat het werk kinderen bewust maakt van de kracht van kunst en dat het ook gesprek over energie en duurzaamheid een duw geeft. We zouden het helemaal fantastisch vinden als het project door het Amsterdam Light Festival wordt opgepikt en daar een rol in kan krijgen’.

Een samenwerking tussen Combiwel Junior en WOW Amsterdam

Het educatieproject is het resultaat van een samenwerking tussen Combiwel Junior en WOW Amsterdam en vond plaats in de El Amien school in Amsterdam West. Het educatie-project is financieel mede mogelijk gemaakt door Combiwel Junior en Gemeente Amsterdam – Stadsdeel West.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd bericht:

Kunstenaar Inas Al-soqi met kunstwerken in WOW 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here