Koninklijk Theater Carré presenteert Carré Beweegt
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Koninklijk Theater Carré presenteert Carré Beweegt

“Vier internationale shows met energie, skills en slapstick”

Koninklijk Theater Carré presenteert van 17 tot en met 22 april 2018 voor het eerst Carré Beweegt: een week waarin een nieuwe generatie performers van over de hele wereld het publiek amuseert met fysiek entertainment. Vier internationale gezelschappen – Cirque le Roux, Circolombia, Flip FabriQue, Fauna – betoveren jong en oud met hun energie, skills en slapstick. Dat nieuws heeft Carré vandaag bekend gemaakt.

Een woordvoerder van Carré citeert haar directeur Madeleine van der Zwaan: “Of je het nu ‘physical theatre’, ‘bewegingstheater’ of ‘nouveau cirque’ noemt, wereldwijd zitten steeds meer theaterbezoekers op het puntje van hun stoel voor betoverende shows. Tijdens Carré Beweegt zijn meerdere shows per dag te zien. Carré staat strak van de acrobatische hoogstandjes, krankzinnige energie, kracht en souplesse van artiesten die door de lucht vliegen en gigantische torens bouwen met hun dubbelklappende lijven. Het is indrukwekkend om te zien hoe deze artiesten hun verhaal vertellen met hun lichaam. Een must-see voor dans-, acrobatiek-, circus- en theaterliefhebbers.”

Carré Beweegt

Wereldwijd ontwikkelen artiesten uiteenlopende vormen van acrobatiek, beeldend theater en bewegingstheater. Deze nieuwe stijl noemen ze in Engeland fysical theatre en in Frankrijk nouveau cirque. Carré wil dit genre ook in Nederland groots op de kaart zetten en presenteert in Carré Beweegt de komende jaren shows van gevestigde gezelschappen en nieuwe talenten van over de hele wereld.

vrijetijdamsterdam.nl