De 71e editie van het Holland Festival van start gegaan
les-contes-dhoffmann-petrovskyramone-min

De 71e editie van het Holland Festival van start gegaan

Helaas zonder Hare Majesteit Koningin Máxima is op donderdagavond 7 juni 2018 het 71e Holland Festival in de Gashouder van de Westergasfabriek officieel van start gegaan. De openingsvoorstelling van het Holland Festival was het multimediale concert Richters Patterns. De voorstelling is een combinatie van film, muziek en schilderkunst. In dit concert wordt een film van regisseur Corinna Belz, samengesteld uit foto’s van fragmenten van de schilderijen van Gerhard Richter, vertoond met muziek van Marcus Schmickler. De muziek wordt uitgevoerd door het Duitse Ensemble Musikfabrik. Voorafgaand aan Richters Patters klinkt Rothkho Chapel van Morton Feldman, uitgevoerd door Ensemble Musikfabrik en Cappella Amsterdam onder leiding van dirigent Daniel Reuss.

Het grootste internationale podiumkunsten festival van Nederland

Het Holland Festival duurt tot en met 1 juli 2018. Het evenement is het grootste internationale podiumkunsten festival van Nederland. Elk jaar in juni toont het festival op een groot aantal locaties in Amsterdam alle disciplines binnen de podiumkunsten: theater, muziek, dans, muziektheater en diverse interdisciplinaire vormen, waarbij bewust wordt gezocht naar aansluiting bij andere genres, zoals beeldende kunst, digitale kunst en film.

De onofficiële opening vond zondag 3 juni al plaats in de Nationale Opera & Ballet tijdens ‘Les contes d’Hoffmann (1881)’, een opeara van componist Jacques Offenbach, met muziek die beweegt tussen de lyriek van de wereldberoemde ‘Barcarolle’ en de lichtvoetigheid van variété. Deze opera is nog te zien op 6, 11, 15, 21, 24 en 28 juni. Op 2 juli is de laatste voorstelling te bewonderen.

The Way You Sound Tonight van Arno Schuitemaker

Naast Les contes d’Hoffman (1881) start voorafgaand aan de officiële opening op woensdag 6 juni in de Stadsschouwburg van Amsterdam de voorstelling ‘The Way You Sound Tonight’ van Arno Schuitemaker. In zijn nieuwste werk creëert hij een ‘akoestische balzaal’: in een oneindige stroom bewegingen en geluid nemen vijf dansers het publiek mee in een dynamisch spel tussen afstand en nabijheid, ruimte en energie. De try outs zijn beide op woensdag 6 juni en verder zijn de voorstellingen te zien op 17 en 18 juni.

Voor fans is er nu speciaal de Holland Festival-app

Voor fans van het culturele event is er nu speciaal de Holland Festival-app zodat een ieder altijd op de hoogte is van het festival. Met de app kunnen onder andere kaartjes gekocht worden, het programma kan worden ingezien, trailers kunnen bekeken worden, festivalfavorieten kunnen samengesteld worden en men kan zich laten adviseren over passende voorstellingen. De app is volgens de organisatie de ideale aanvulling op de website en het gedrukte programma. Tijdens het festival wordt de app uitgebreid met meer functionaliteit. De Holland Festival-app is ontwikkeld door het communicatieteam van het Holland Festival, mediabedrijf Redhotminute en designbureau Thonik.

HF YOUNG, de community van jonge cultuurliefhebbers tussen de 25 en 39

Dwars door de programmering van het Holland Festival heen, wordt er voor HF Young een selectie gemaakt van boeiende voorstellingen; een mix van podiumkunstdisciplines van gevestigde makers en veelbelovende jonge artiesten. HF Young is een community van jonge cultuurliefhebbers van tussen de 25 en 39 jaar. In aanloop naar het festival worden speciale events georganiseerd voor jonge cultuurliefhebbers en tijdens het Holland Festival kan er geprofiteerd worden van fikse korting op mooie voorstellingen. Na afloop van de voorstelling is er altijd een borrel en het eerste drankje krijgen de jongelingen gratis.

Holland Festival op zoek naar donateurs

Ieder jaar in juni haalt het Holland Festival het beste wat er in de wereld te zien is aan podiumkunsten naar Amsterdam. Het festival vindt plaats op culturele podia en op onverwachte locaties verspreid over de hele stad. Bezoekers ontmoeten elkaar in een gastvrije en feestelijke sfeer en hebben altijd iets om over te praten – de verschillende perspectieven die kunstenaars bieden in de magie van de theater- of concertzaal.

Het Holland Festival wordt al vanaf de oprichting in 1947 mede mogelijk gemaakt met steun van donateurs. Draagt u ook bij aan de toekomst van het Holland Festival? Vergroot dan nu uw Holland Festivalbelevenis en word Vriend.

Locaties in de stad

De locatie in de stad waar het Holland Festival zal plaatsvinden zijn de Stadsschouwburg Amsterdam, Nationale Opera & Ballet, Westergasfabriek, Lloyd Hotel, Koninklijk Theater Carré, Muziekgebouw, Frascati, Loods 6, Stedelijk Museum, Pathé Tuschinski, Centrale Markthal / Food Center Amsterdam, Muziekgebouw & Bimhuis, De Brakke Grond, De Meervaart, OT301, RIGHTABOUTNOW INC., Rijksmuseum Amsterdam, passage, Park Frankendael, Het Concertgebouw en het Conservatorium van Amsterdam.

Meer informatie

Voor meer informatie over het Holland Festival zoals programma’s, tijden en data hou je natuurlijk de website van het Holland Festival in de gaten!

vrijetijdamsterdam.nl