Online brokers: waar kan je beleggen?

Online brokers: waar kan je beleggen?
Foto credits: beleggen.info

Online brokers: waar kan je beleggen?

Vroeger was beleggen alleen weggelegd voor mensen met een groot vermogen. Tegenwoordig is dit wel anders. Ook als je weinig spaargeld hebt, kun je dit geld gebruiken om in diverse beleggingsproducten te investeren. Zelfs met 100 euro kun je al aardig beleggen.

Om geld te beleggen, hoef je helemaal niet naar de beurs in Amsterdam te gaan met een grote zak geld. Je zoekt een geschikte online broker, je maakt een beleggingsaccount aan bij deze broker en je stort geld op dit account. Vervolgens kun je dit geld gebruiken om eenvoudig en snel in diverse beleggingsproducten te investeren, gewoon via het internet.

Bekijk hier het overzicht van online brokers!

Beleggen bij je bank

De meeste banken zijn ook actief als broker. Dit betekent dat jij je bank kunt benaderen als je geld wil beleggen. Je kunt zelf kiezen hoe je jouw vermogen wil investeren. Je kunt zelf beleggingsproducten kopen bij je bank, maar je kunt je vermogen ook uit handen geven. Vervolgens gebruikt jouw bank je vermogen om geld te beleggen in jouw naam. De winst die je maakt, is uiteraard voor jou. Wel betaal je de bank een kleine vergoeding voor de ondersteuning bij het beleggen.

Beleggen bij een andere broker

Je kunt je bank benaderen als je geld wil beleggen, maar er zijn ook vele andere brokers actief in Nederland. Denk hierbij aan brokers als Plus500, Robeco, Binck, DEGIRO en LYNX. Iedere broker heeft een ander aanbod, hanteert andere beleggingsvoorwaarden en heeft andere tarieven. Door brokers met elkaar te vergelijken, vind je de beste en goedkoopste broker.

Wij raden je aan om altijd te checken of een broker betrouwbaar is, voor je in zee gaat met dit bedrijf. De meeste brokers in Nederland zijn te vertrouwen, maar er zijn ook malafide bedrijven die misbruik maken van enthousiaste beleggers. Door te checken of een broker betrouwbaar is, voorkom je dat je opgelicht wordt in jouw poging om een deel van je vermogen te beleggen.

Oefenen met een demo-account

Heb je totaal geen ervaring met beleggen? Dan is het verstandig om eerst een demo-account aan te maken bij jouw broker. Dit is een gratis account dat jij kunt gebruiken om met een fictief vermogen, ofwel niet-bestaand geld, te beleggen. Gaat dit goed? Dan kun je jouw demo-account omzetten in een echt beleggingsaccount. Vervolgens stort je geld op dit account en kan het echte beleggen beginnen.

Je kunt ook een demo-account aanmaken als je kennis wil maken met een online broker, voor je echt start met beleggen. Heb je een goede broker gevonden door diverse partijen met elkaar te vergelijken, maar weet je niet zeker of deze broker ook echt bij jou past? Dan kom je hier vanzelf achter door even te oefenen met beleggen, gewoon met een gratis demo-account. Ben je tevreden met je broker? Dan kan het echte beleggen beginnen.

vrijetijdamsterdam.nl