Première Manifesto met Cate Blanchett
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Première Manifesto met Cate Blanchett

Bij EYE filmmuseum staat donderdag 5 oktober 2017 de Première Manifesto met Cate Blanchett op het programma. Cate Blanchett speelt in Manifesto dertien rollen in wat door de kenners ook wel de grootse hommage aan de schoonheid van het kunstenaarsmanifest wordt genoemd. Manifesto stelt op deze wijze de vraag wat de rol van de kunstenaar is in onze heden te daagde samenleving.

Cate Blanchett

Cate Blanchett zet een fantastische acteerprestatie neer in deze veelgeprezen film, eerder te zien als installatie op het Holland Festival, waarin ze onder meer te zien is als leraar, poppenspeler, nieuwslezer, fabrieksarbeider, choreograaf en dakloze. De dertien korte films waarin ze speelt zijn gebaseerd op de geschriften van futuristen, dadaïsten, Fluxus, suprematisten, situationisten, Dogma 95 en andere kunststromingen, en op de gedachtes en aantekeningen van kunstenaars, architecten, dansers en filmmakers als Claes Oldenburg, Yvonne Rainer, Kazimir Malevich, André Breton, Sturtevant, Sol LeWitt en Jim Jarmusch.

Overige premières

Het staat bij EYE de komende tijd bol van de premières. Onder andere de Russische film van Andrei Zvyagintsev (juryprijs Cannes), de klassieke science fiction-film van Ridley Scott, Blade Runner en The Square gaan in Amsterdam-Noord in première.

Over EYE filmmuseum

Het EYE Filmmuseum is een centrum in Amsterdam gewijd aan cinematografie. Het gebouw staat tegenover het Centraal Station, aan de noordoever van het IJ, in de wijk Overhoeks en is bereikbaar met het pondje.

vrijetijdamsterdam.nl

Neem ook eens een kijkje op onze pagina-cultuur.