6 x leuke plekken om te dansen in Amsterdam

6 x leuke plekken om te dansen in Amsterdam
Art of hoopdance bij Janna Lou

Vrije Tijd Amsterdam dook in de wereld van dansen in Amsterdam. We gingen op zoek naar leuke plekken in Amsterdam waar je kunt deelnemen aan lessen op het gebied van hoopdance, hiphop, breakdance, streatdance én paaldansen.

Janna Lou – Art of Hoopdance

Heb jij er weleens aan gedacht een lesje hoopdance te volgen? Janna Lou is een zeer ervaren en gecertificeerde lerares die haar passie, tips en trucs graag met je deelt! Tijdens hoopdance leer je hoe je lekker met hoelahoep kunt dansen. Voor of na een les hoopdance kun je ook nog eens deelnemen aan een hoopjam les! Door deze dansvormen voel jij je vrolijk, fit en verfrissend.

Janna Lou geeft regelmatig lessen voor alle niveaus. Deze vinden plaats op het Ketelhuisplein 47, nabij het Leidseplein. Daarnaast geeft Janna Lou (privé) lessen en workshops op locatie.

Website: http://www.jannalou.com/

Adres: Ketelhuisplein 47, 1054 RD Amsterdam

Chassé Dance Studio’s

Chassé Dance Studio’s is een danscentrum in Amsterdam waar dansliefhebbers en professionele dansers samenkomen. Kinderen en jongeren ontwikkelen bij Chassé hun talenten, volwassenen volgen open lessen in diverse stijlen en professionele dansers genieten van hun dagelijkse training. Naast de reguliere lessen vinden er bij Chassé diverse workshops, audities en voorstellingen plaats.

Bij Chassé Dance Studio’s kun je ongelofelijk veel leuke danslessen volgen. Enkele voorbeelden zijn ballet, hiphop en salsa. Maar, als je wilt weten welke lessen je exact kunt volgen adviseren we je een kijkje te nemen op de website van Chassé Dance Studio’s.

Website: http://chasse-dancestudios.nl/

Adres: Adres: Chasséstraat 64, 1057 JJ Amsterdam

Nationaal Jeugd Musical Theater

Bij het Nationale Jeugd Musical Theater kun je naast theater/musicallessen ook nog eens leuke danslessen volgen. In het gebouw dat is gelegen aan de Baarsjesweg kun jij de volgende lessen volgen: klassiek ballet, streetdance / hiphop, kids dance, spitzen, urban / contemporary en tapdance.

Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) richt zich op het opleiden van jongeren van 4 tot 23 jaar in dans, drama en zang en het produceren van theatervoorstellingen (musicals) voor en door kinderen. De opleiding van het NJMT is de kweekvijver voor jong theater- en musicaltalent.

Website: https://www.njmt.nl/

Adres: Baarsjesweg 279, 1058 AE Amsterdam

Wladimir Dance Studios

De Wladimir Dance Studios is een leuke plek! Bij de Wladimir Dance Studios gelegen aan de Lijnbaansgracht kunnen volwassen, jongeren en kleuters verschillende leuke danscursussen volgen. Bij enthousiaste docenten kun je hier onder andere streetdance, breakdance, hiphop en moderne dans leren. Je kunt tijdens het gehele dansseizoen instromen.

Bij de Wladimir Dance Studios kunnen kinderen hun verjaardag vieren in de vorm van dansles met vrienden en vriendinnen. Er kan gekozen worden uit streetdance, breakdance of ballet. Na de les worden er cadeautjes uitgepakt aan een gezellige partijtjestafel en zorgen ze voor een feestelijk gedekte tafel, een slinger en limonade.

Website: https://wladimirstudios.nl/

Adres: Lijnbaansgracht 166, 1016 VX Amsterdam

Sportief Paaldansen Amsterdam

Weleens overwogen om te gaan paaldansen? Bij Sportief Paaldansen aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam kun je sportief paaldansen leren. In paaldansen zitten diverse aspecten van turnen, moderne dans en acrobatiek. Tijdens de lessen aan de Lijnbaansgracht trainen vrouwen, mannen en kinderen op hun eigen niveau, zonder zichzelf te vergelijken met anderen.

Met paaldansen train je al je spieren op kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Daarnaast is het gewoon super gezellig.

Website: https://www.sportiefpaaldansen.nl/

Adres: Lijnbaansgracht 70, 1015 GW

Dansmakers Amsterdam

Dansmakers Amsterdam is een uitstekende plek om te dansen! Dit internationale dans productiehuis is gelegen in Amsterdam-Noord. De dansspecialisten van Dansmakers Amsterdam richten zich op de ontwikkeling van nieuw choreografisch talent op het gebied van hedendaagse dans.

Geschreven door:

Rik Verkaik

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: ADE 2019: Muziekpodcast ‘De Machine’ van muziekplatform ‘3VOOR12’ bij VondelCS