Akwasi geeft in Augustus negen concerten in Paradiso

Akwasi geeft in Augustus vijf concerten in Paradiso
De Paradiso. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De Amsterdams-Ghanese kunstenaar Akwasi geeft in het kader van zijn ‘Sankofa’ tournee op vrijdag 7 augustus, zaterdag 8 augustus en zondag 9 augustus negen concerten in Paradiso. De shows voldoen door de gelimiteerde capaciteit en inachtneming van de verplichte 1,5 meter afstand tussen bezoekers aan de veiligheidsvoorschriften van het RIVM. Dat schrijft de Paradiso.

Zwart Licht

Kunstenaar, rapper, poëet, schrijver, acteur, theatermaker, columnist en activist Akwasi Owusu Ansah (1988) werd in 2008 bekend als lid van de succesvolle hiphopformatie Zwart Licht. Na te zijn afgestudeerd aan de toneelschool in Maastricht bracht hij zijn eerste soloalbum ‘Daar Ergens’ uit in 2014. In maart van dit jaar verscheen ‘Sankofa’, zijn tweede solowerk.

Mensenrechtenactivist en tv-persoonlijkheid

Akwasi is tevens landelijk bekend als mensenrechtenactivist en tv-persoonlijkheid: zo was hij in het verleden vaak te zien als tafelheer in De Wereld Draait Door, publiceerde hij de maatschappijkritische dichtbundel ‘Laten we het er maar niet over hebben’ en spreekt hij zich in de media regelmatig uit tegen racisme.

Nieuw album: Sankofa

Sankofa is een ode aan zijn Ghanese roots en is tevens opgenomen in Ghana. Met vrienden en familieleden besprak hij de cultuur, de groei en de gebruiken van het land en hoe het is om een Ghanees in het buitenland te zijn. Akwasi verwerkte dit in poëtische teksten in zowel het Nederlands, Engels als Ghanees. Muzikaal gezien liet hij zich inspireren door hiphop, jazz, soul, afrobeat en traditioneel Ghanese highlife-muziek uit de jaren ’70.

Akwasi via Paradiso over Sankofa: ”Sankofa betekent keer terug en ga het halen. Ik wil dat mijn luisteraars weten dat het Ghanees zijn een onmisbare rol speelt in mijn leven’. Met het album wil Akwasi een positieve boodschap overbrengen: ’Ieder nummer moet voelen alsof de Ghanese zon op je schijnt’.

Meer informatie over de concerten van Akwasi lees je op de website van de Paradiso.

VTA Cultuur

vrijetijdamsterdam.nl

VTA agenda