Voorbeschouwing tentoonstelling: 'Ondertussen hier'

Kunstenaarsvereniging ‘De Onafhankelijken’ heeft een bijzondere periode achter de rug. Nadat ze in 2020 hun jaarlijkse ledententoonstelling voor het eerst in hun meer dan honderd jarig bestaan hadden afgelast, laten ze nu gewoon fysiek weer van zich spreken in de tentoonstelling: ‘Ondertussen hier’.

Mooie tentoonstelling

Sinds 2018 nodigen de leden van de Onafhankelijken ieder een gast uit, zodat er dit jaar 60 kunstenaars aan deze tentoonstelling deelnemen. Alle disciplines van beeldende kunst zijn aanwezig: beeldhouwwerk, schilderijen, collages, tekeningen, geur-installaties, installaties met videowerk, textiel, keramiek, fotografie, enzovoort. Er wordt gereflecteerd op het leven tijdens corona, maar vooral ook wordt getoond hoe er geïnspireerd werd doorgewerkt aan het eigen oeuvre. Dit alles staat garant voor een mooie en gevarieerde tentoonstelling van vele vormen van beeldende kunst.

De Onafhankelijken kunnen dit jaar als gevolg van de coronamaatregelen jammer genoeg geen grote opening en extra activiteiten organiseren. Wel is de tentoonstelling vrij toegankelijk, zonder toegangstest of vaccinatiebewijs.

Uiteraard houden ze rekening met de basismaatregelen.  Er mogen op grond van de nieuwe normen ongeveer 175 bezoekers tegelijk naar binnen. Dat is veel, daarom worden er op dit punt geen problemen verwacht. De anderhalve meter is nog steeds verplicht.

Loods 6, KNSM laan 143, Amsterdam

Dagelijks geopend van zaterdag 10 juli tot en met zondag 18 juli van 12:00-17:00 uur.