Voorbeschouwing: Soloshow - Julian Stips
Versace Cindy Julian Stips x I love illustrationgallery

Amsterdam – Op 3 september 2021 opent de eerste solotentoonstelling van de opkomende Amsterdamse kunstenaar Julian Stips in de I love Illustration Gallery in De Hallen Amsterdam. Speciaal voor deze expo en om de modemaand te vieren, liet hij zich inspireren door de nieuwe catwalkshows en de supermodellen uit de jaren 90. Deze expo wordt een levendige en kleurrijke show van mode-illustraties en schilderijen, met een mix van zijn vintage favorieten en looks uit de nieuwe herfstcollecties van dit jaar. De originele werken zijn te zien en te koop in de galerie.

Julian Stips (1990) was pas 17 jaar toen hij naar de modeopleiding ArtEz ging. Daar moest hij zoveel tekenen dat hij de lol erin verloor. Hij ging reizen, keerde terug en verhuisde naar Amsterdam. Nu tekent hij weer dat het een lieve lust is; vooral fashion heeft zijn fascinatie. Hij combineert ronde vormen met strakke, grafische achtergronden. Zijn werk is fantasievol en surrealistisch tegelijk. Hij combineert handmatig tekenen (met potlood en pen) met digitale collage van elementen uit eigen schilderijen.

Voorbeschouwing: Soloshow - Julian Stips
Versace Cowboy Julian Stips x I love illustrationgallery

Zijn nieuwe werk

“Sinds de laatste keer dat ik werk tentoonstelde is er een hoop gebeurd en dat is ook terug te zien in mijn tekeningen. De lockdown was een kans om me volledig te storten op het uitproberen van analoge technieken en het verder ontwikkelen van mijn stijl en handschrift.

Voorheen was kleur vooral collage en digitaal, nu is bijna al het werk handmatig getekend en geschilderd met inkt en acryl. Nog steeds met veel aandacht voor detail en print maar de tekeningen voelen naar mijn idee vrijer en dynamischer.

De expo zal een kleurrijke verzameling zijn van mode illustraties en schilderijen, met een mix van vintage en looks uit de nieuwe herfstcollecties van de internationale catwalk shows.

Het is een spannende tijd vol reuring voor de wereld, en de modecollecties van het afgelopen jaar waren daar absoluut een weerspiegeling van. Grenzen worden verlegd in alle aspecten van de mode (voor en achter de schermen) en het was niet moeilijk om inspirerende collecties en stukken te vinden om te tekenen.

“In mijn werk is altijd wel enigszins een queer identiteit te herkennen”

Voor mij is het altijd heel duidelijk geweest dat er veel schort aan de rollen die mannen en vrouwen worden opgelegd. Er is een enorm grijs gebied waarin ik me graag beweeg en waar de wereld langzaam ook steeds meer ruimte voor aan het maken is. De mode weerspiegelt dit niet alleen maar is ook aanvoerder.

De expo zal dan ook een viering zijn van alle inspiratie en pracht die deze lastige tijd ook met zich mee heeft gebracht.”

Soloshow Julian Stips – I love illustration Gallery, De Hallen Amsterdam, 3 september tot 10 oktober 2021.

Locatie

I love illustration Gallery, De Hallen Amsterdam, Hannie Dankbaarpassage 5

iloveillustrationgallery.com