TransAmsterdam - Trans Art School Schilder - Painting Workshop 2023

TransAmsterdam is een trans organisatie die zich inzet voor kunst, cultuur en lifestyle. Binnen deze organisatie hebben ze de Trans Art School opgericht, een platform dat creatieve workshops aanbiedt voor en door trans personen. Door middel van hun activiteiten willen ze de trans gemeenschap verbinden, zowel intern als extern. Ze willen laten zien dat trans personen méér zijn dan alleen hun genderidentiteit.

Met trots organiseren ze dan ook diverse workshops waarbij kunst en cultuur centraal staan. De Trans Art School biedt een veilige en creatieve omgeving waar trans personen de ruimte krijgen om hun talenten te ontwikkelen en te uiten. Met de workshops streven ze ernaar een creatieve broedplaats te creëren waar iedereen zichzelf kan zijn en waar verbinding en kunst centraal staan.

Kunstliefhebbers opgelet!

De aankomende schilder workshop zal twee keer plaatsvinden:

– Zaterdag 2 december en op zaterdag 16 december van 15.00u tot 18.00u

De Schilder Workshops, onder leiding van docent Camille van Neer, hebben als thema’s:

1. trans (non binair) and proud en 2. trans rechten

Camille is een ervaren kunstenaar, kunstdocent en lerarencoach. Als trotse vader van een prachtige tweeling, waarvan één een trans zoon is, kan hij zich goed inleven in de ervaringen en behoeften van de trans gemeenschap.

Deze workshop is speciaal bedoeld voor alle trans en non-binaire personen die geïnteresseerd zijn in schilderkunst. Het trans thema speelt hierin een belangrijke rol en zal als inspiratiebron fungeren tijdens het creëren van kunstwerken. “Het is onze missie om het persoonlijke verhaal van trans personen te vertalen naar krachtige kunstwerken.”

Zie het ‘activiteiten blog’ op de website of volg TransAmsterdam via sociale media om op de hoogte te blijven.

Er is een mogelijkheid tot exposeren bij het Trans and Friends café InClusion🥂

Meer informatie -> https://www.transamsterdam.nl/