STRAAT wint twee prijzen tijdens Remarkable Venue Awards in Sevilla
STRAAT vanaf de buitenkant op de foto genomen. Foto door Eduardo Cobra

Leuk nieuws over STRAAT in Amsterdam. Het museum heeft tijdens de Remarkable Venue Awards in Sevilla twee Awards in ontvangst mogen nemen. STRAAT ontving een Award voor ‘Best Museum The Netherlands’ en ‘Best Hidden Gem The Netherlands’. De prijzen zijn een initiatief van het bekende ticketplatform Tiqets.

Beste museum

Zowel de nominatie voor, als het winnen van de prijs voor het beste museum zijn gebaseerd op de recensies van bezoekers. Andere genomineerden in de categorie waren het Rijksmuseum, Nemo Science Museum en Fashion for Good Museum. De prijs voor het beste museum ging vorig jaar nog naar het Van Gogh Museum.

STRAAT is ervan overtuigd dat het winnen van deze prijs bijdraagt aan de missie graffiti en street art het podium te bieden dat het verdient.

“Het is geweldig om na vele jaren voorbereiding eindelijk bezoekers in ons museum te kunnen ontvangen. We zien bij STRAAT onze bezoekers als gasten, en streven na om hen van het begin tot het eind van hun bezoek een geweldige ervaring te bezorgen. Deze prijs is een prachtige erkenning en een grote stimulans voor iedereen die bij ons museum betrokken is”, vertelt David Roos, Curator van STRAAT.

Best Hidden Gem

De genomineerden voor Best Hidden Gem zijn beoordeeld door een panel van experts uit de toeristische en culturele industrie. De Award wordt uitgereikt voor een buitengewone en unieke locatie en is erop gericht om nieuwe attracties onder de aandacht te brengen.

Remarkable Venue Awards

De winnaars van de Tiqets Remarkable Venue Awards zijn afgelopen 10 november bekend gemaakt tijdens de award ceremonie in Sevilla. Naast de categorieën Best Museum en Best Hidden Gem zijn er awards uitgereikt in de categorieën Best Attraction, Best Onsite Experience, Most Remarkable Venue, Best Landmark, and Most Innovative Venue.

De Tiqets Remarkable Venue Awards werden voor het eerst georganiseerd in 2017, met als doel de beste attracties en musea in de meest bezochte steden wereldwijd te erkennen en onderscheiden. In 2021 zijn er winnaars geëerd in zes internationale markten: Verenigd Koninkrijk & Ierland, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en de Verenigde Staten.

Voorgaande winnaars waren onder meer Sagrada Familia, Musée d’Orsay, en het Van Gogh Museum. Tiqets heeft als missie cultuur toegankelijker te maken. Sinds het ontstaan in 2014 heeft Tiqets wereldwijd miljoenen mensen culturele ervaringen laten ontdekken en omarmen. Het platform is volgens Trustpilot de meest betrouwbare reseller.