catalogus Quote from the Streets
Street Art Frankey nam vrijdag het eerste exemplaar van catalogus Quote from the Streets in ontvangst. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

STRAAT, het museum voor graffiti en street art, lanceert zijn catalogus Quote from the Streets. De catalogus ligt in het verlengde van de gelijknamige openingstentoonstelling en onderstreept de legitimiteit van de kunstvormen. Quote from the Streets deelt de verhalen, motieven en inspiratiebronnen van de betrokken kunstenaars, aangevuld met prachtige foto’s. Vrijdag nam kunstenaar Street Art Frankey het eerste exemplaar van de catalogus in ontvangst.

Van illegaliteit naar impact

Van Keith Haring tot Banksy, street art heeft de afgelopen jaren regelmatig de krantenkoppen gehaald. De impact van street art op kunst, mode, design, reclame en populaire cultuur is groter dan ooit tevoren.

“De populariteit van street art is de afgelopen jaren ontzettend gegroeid, en de opening van STRAAT was een nieuw, gedenkwaardig moment voor deze kunstvorm. We zijn enorm trots om van betrokken kunstenaars te horen dat STRAAT een mijlpaal in hun carrière is. Wij zijn er om deze geweldige kunstvorm een podium te geven, en voor alle kunstenaars die dat podium verdienen. Hier vertellen we de verhalen achter de werken, en met deze catalogus hopen wij onze bijdrage te leveren aan de continue legitimering van street art”, zegt David Roos, Curator van STRAAT.

Quote from the Streets

Zowel de tentoonstelling als de catalogus neemt je mee in de wereld van graffiti en street art. Laat je inspireren door de kleurrijke werken, bijzondere verhalen en actuele boodschappen. Het boek van bijna 300 bladzijden staat vol met prachtige foto’s en uitgebreide interviews met 77 artiesten. Quote from the Streets is verkrijgbaar bij STRAAT, online en de betere boekhandel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door STRAAT (@straatmuseum)

Over STRAAT

STRAAT opende zijn deuren in oktober 2020. Het museum is gehuisvest op het rauwe NDSM-terrein in Amsterdam Noord en is gericht op graffiti en street art. STRAAT viert op bijzondere wijze hoe een kunstbeweging, die is ontstaan vanuit illegaliteit, creativiteit en expressie, een onmiskenbare impact heeft. In de tentoonstelling Citaat van de Straat maak je kennis met meer dan 150 werken. De kunstwerken zijn in en speciaal voor het museum gemaakt, en de meeste van deze indrukwekkende visuele ervaringen zijn net zo groot als de muurschilderingen op straat. Als museum biedt STRAAT de toegevoegde waarde van context en informatie.