Sofitel Legend The Grand Amsterdam thuisbasis voor 52 kunstenaars
Emmy Stoel (rechts), General Manager Sofitel Legend The Grand Amsterdam, nam op 11 november met plezier het kunstwerk van Laser 3.14 in ontvangst. Foto via: Coebergh

‘Artists in Residence Suite opent deuren als creatieve broedplaats’

Afgelopen zomer startte Sofitel Legend The Grand Amsterdam het één jaar durende Artists in Residence project waarin kunstenaars uit alle mogelijke disciplines – van schilders en beeldhouwers tot musici en architecten – een week lang kosteloos de speciaal ingerichte Artists in Residence Suite betrekken.

Geheel vrij, onafhankelijk en ongestoord maken de kunstenaars hier een kunstwerk dat uiteindelijk wordt geveild om een financiële boost te geven aan de kunstsector. Onder andere Ewerdt Hilgemann, Sarah van Sonsbeeck, Hans Aarsman, Timothy Jacob Jensen, Jurriaan van Hall en Renske van de Greef nemen aan dit project deel. Het initiatief voor dit project is van schrijver/publicist Ivo Weyel die in samenwerking met het vijfsterrenhotel de door COVID-19 getroffen kunstsector hiermee een steun in de rug wil geven.

The Grand***** nodigt in totaal 52 kunstenaars uit om een week lang te komen logeren en werken en neemt daarbij kost en inwoning voor zijn rekening. Het monumentale gebouw in het historisch centrum van Amsterdam heeft een lange geschiedenis met de kunsten. Zowel aan de gevel als aan het interieur hebben beroemde kunstenaars hun bijdrage geleverd, waaronder Hildo Krop, Chris Lebau, Willem Penaat, Joseph Mendes de Costa, John Raedecker en Johan Thorn Prikker.

Het hotel stelt de gemeenschappelijke ruimtes ook ter beschikking voor de Artists in Residents zodat de gasten het creatieproces kunnen zien, beluisteren of er zelfs aan kunnen participeren. Sommige artiesten nodigden gasten al uit op hun suite, anderen portretteerden ze in de binnentuin of gingen de interactie aan tijdens een performance.

De in totaal 52 kunstwerken worden uiteindelijk gebundeld in een fraai boekwerk en de originele kunstwerken worden aan het einde van het kalenderjaar geëxposeerd in het hotel om vervolgens te worden geveild. De opbrengsten gaan naar een goed doel dat in het teken staat van de ondersteuning van de getroffen kunstsector. Ook de opbrengsten van het boek komen daaraan ten goede.

Over Sofitel Legend The Grand

Sofitel Legend The Grand Amsterdam maakt deel uit van Accor, een wereldleider op het gebied van reizen en lifestyle die reizigers unieke ervaringen biedt in ruim 4.800 hotels, resorts en accommodaties en meer dan 10.000 exclusieve privé-accommodaties over de hele wereld.

VTA Cultuur 

vrijetijdamsterdam.nl

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting