Selectie Mooie Noten 2023 bekend
Juliet, winnaar Mooie Noten 2022 - © Richard Tas Photography

De deelnemers van dé Amsterdamse popsongcompetitie voor singer-songwriters en (semi)akoestische acts zijn bekend! Dit voorjaar strijden 18 acts om de winst op verschillende podia in Amsterdam.

Geselecteerd voor Mooie Noten 2023 zijn: JOASH, Een Kasper, P.J.M. Bond, Biko van Deijck, Hanne, Neko, Melqui, Janna Baerends, LNDE, Kaya, Lucas Nicholas, Laura Kits, Romy Liz Rose, Tomias Keno, Lizet Aviva, Zooey, Selma Peelen en Zoetwater.

De 18 acts strijden in drie voorrondes om een plek in de halve finale. De voorrondes vinden plaats op donderdag 23 maart in de Roode Bioscoop, woensdag 29 maart in De Nieuwe KHL en op donderdag 6 april in MidWest. Elke avond wordt er één winnaar gekozen. Tijdens de laatste voorronde worden er nog 3 wildcards uitgereikt. De halve finale vindt plaats in de bovenzaal van Paradiso op maandag 8 mei en de finale in het Vondelpark Openluchttheater op zondag 18 juni.

De winnaar van Mooie Noten gaat naar huis met o.a. diverse optredens, een studio photoshoot door Richard Tas Photography, studiotijd bij Maurits Nijhuis van Studio Karakterbak, een waardecheque van Dijkman Muziek, repetitietijd bij de Q-Factory Amsterdam en zakelijke coaching door een specialist van GRAP.