ROZE FILMDAGEN TRAPT AF MET GONDOLA, DE NIEUWSTE FILM VAN REGISSEUR VEIT HELMER

De 27e editie van Roze Filmdagen wordt ingeluid met de stijlvolle film Gondola. Regisseur Veit Helmer (Tuvalu) neemt ons mee op een reis naar de bergen van Georgië. Daar vormt een kabelbaan met twee piepkleine cabines de levensader van de dorpjes die aan elke kant van een diepe kloof liggen. Het verhaal volgt de jonge Iva, die terugkeert naar haar geboortedorp en daar wordt aangenomen als conductrice van de kabelbaan. Tijdens haar werk ontwikkelt ze een onverwachte vriendschap op afstand met Nina, het meisje dat in de andere cabine werkt. Wat begint als een spelletje schaken-met-vertraging, bloeit al snel op tot een openlijke en hilarische flirt tussen de twee jonge vrouwen.

Met een scherp oog voor detail en een stijl die doet denken aan het werk van Wes Anderson, staat Gondola garant voor een luchtige en een vermakelijke start van Roze Filmdagen 2024.

Muzikale films bij Roze Filmdagen 2024

Roze Filmdagen viert dit jaar de kracht van muziek met, naast de openingsfilm Gondola, een diverse selectie van films waarin muziek een centrale rol speelt. Van muzikale iconen en opzwepende soundtracks tot hartverscheurende melodieën, deze films belichten de kracht van muziek als een universele taal van expressie, emotie en identiteit:

ROZE FILMDAGEN TRAPT AF MET GONDOLA, DE NIEUWSTE FILM VAN REGISSEUR VEIT HELMER

Lil Nas X: Long Live Montero:

Volgt de baanbrekende rapper, zanger en songwriter Lil Nas X tijdens zijn allereerste tournee. Een intiem portret van een artiest die op zoek is naar identiteit, familie, verwachtingen en acceptatie.

Chuck Chuck Baby:

Een bitterzoete komedie over liefde en verlies, gesitueerd in een kippenfabriek in hedendaags Noord-Wales. Helen brengt haar nachten door aan de lopende band en haar dagen met de zorg voor haar stervende moederfiguur Gwen. Helens wereld wordt op zijn kop gezet door de terugkeer van Joanne, een vroegere vlam uit haar schooltijd. De gevoelens zijn wederzijds in deze a-typische musical, en terwijl ze verliefd worden, keert Helens levenslust terug. Met muziek van Neil Diamond, Janis Ian, Minnie Riperton en vele anderen.

Glitter & Doom:

Duik in een betoverende muzikale romance, geïnspireerd door de hits van de (hieronder genoemde) iconische, Grammy Award-winnende Indigo Girls. In deze film volgen we de muzikant Doom en de vrijgevochten circusjongen Glitter tijdens hun prille zomerromance, gevuld met kampeertrips, diepgaande gesprekken en uitbundige zang en dans. Terwijl ze hun weg proberen te vinden in de entertainmentindustrie ontdekken ze wat hun harten vervult en hun dromen voedt.

It’s Only Life After All:

Door een combinatie van homevideo’s, archiefmateriaal en intieme interviews, biedt deze Indigo Girls documentaire een actuele kijk op de obstakels, activisme en levenslessen van twee queer vriendinnen, Amy Ray en Emily Saliers, die nooit hadden verwacht zo groot te worden. een film over hoe hun unieke stijl van folk-rock een anthem van zelfacceptatie werd voor een generatie.

Meer films tijdens Roze Filmdagen 2024

ROZE FILMDAGEN TRAPT AF MET GONDOLA, DE NIEUWSTE FILM VAN REGISSEUR VEIT HELMER

On the Go:

Milagros nadert stilaan de 40 en voelt hierbij haar biologische klok tikken. Ze vlucht echter weg van haar afspraak voor kunstmatige inseminatie. De jonge twintiger Jonathan zoekt zijn heil in Grindr teneinde zijn verlatingsangst onder controle te houden. Hij spreekt af met een jeugdliefje. Het betekent het begin van een roadtrip vol muziek. Met ‘Elite’-ster Omar Ayuso in zijn eerste hoofdrol in een film.

Our Son:

In deze film spelen Billy Porter en Luke Evans een koppel dat niet meer gelukkig is. Ze gaan scheiden en denken dat ze er wel uitkomen met elkaar, maar dan blijkt het co-ouderschap over hun achtjarige zoon Owen toch ingewikkelder dan gedacht. En zo ontstaat er een Kramer vs. Kramer-achtige toestand, maar dan binnen een relatie tussen twee mannen.

Over Roze Filmdagen

Roze Filmdagen is een twaalfdaags filmfestival waarvoor dit jaar ruim 50 speelfilms en documentaires en 90 korte films geselecteerd zijn. Aanvullend op het uitgebreide LGBTQ+ filmprogramma zijn er talkshows, de online serie Queer Film Confessions, een expositie en VR.  De kaartverkoop start op 1 maart via www.rozefilmdagen.nl. De 27e editie van de Roze Filmdagen vindt plaats van woensdag 13 t/m zondag 24 maart 2024 in Het Ketelhuis in Amsterdam.