Proud Aliens: Een kleurrijke tentoonstelling door Framer Framed's Open Atelier
Proud Aliens door Framer Framed's Open Atelier © Eyas Hafez / Framer Framed

Proud Aliens is de jaarlijkse tentoonstelling van de i-psy Arts, Amsterdam, gemaakt in samenwerking met Framer Framed en Queer Currents. Dit jaar besloten de deelnemers zich te richten op de LGBTQ+-gemeenschap. De expositie is ter ondersteuning van de Pride.

De LGBTQ+-projectgroep van Framer Framed’s Open Atelier voor i-psy deelnemers hebben een utopische toekomst gecreëerd waarin verschillen en diversiteit worden gevierd en worden erkend als iets moois.

Framer Framed werkt sinds begin 2020 nauw samen met i-psy Arts, Amsterdam. Het i-psy kunsttherapie-programma promoot actief de transformatieve gezondheidsvoordelen van kunst. i-psy is een GGZ-organisatie gespecialiseerd in interculturele psychiatrie. Het is onderdeel van de Parnassia Groep en richt zich op mensen met een migratie-achtergrond. Deze innovatieve samenwerking bestaat uit een wekelijks Open Atelier bij Framer Framed, specialistische workshops en een jaarlijkse expositie.

Atelier-projectgroep komt wekelijks bijeen en combineert kunst, gemeenschap en therapie. De groep bestaat uit zowel professionele als autodidacte kunstenaars met een grote diversiteit aan culturele en LGBTQ+-achtergronden. Queer Currents heeft meegewerkt aan de tentoonstelling en heeft de groep zowel artistiek als productioneel ondersteund. Het werk dat tentoongesteld wordt zal bestaan uit groepsprojecten en individuele kunstwerken zoals henna-tatoeages, kostuums, fotografie, film, schilderijen en installaties.

De expositie is van 30 juli tot en met 22 augustus te zien!