Out There Somewhere bij STRAAT Gallery
'Out There Somewhere' Co-Curated by The Jaunt and Featuring Wasted Rita and Tellas

STRAAT en The Jaunt presenteren: OUT THERE SOMEWHERE

Nieuwe bezienswaardigheden, nieuwe culturen en nieuwe vriendschappen kunnen allen versterkend werken voor het creatieve proces van een kunstenaar. Het in Denenmarken gevestigde project The Jaunt brengt op een prachtige manier deze verschillende vormen van inspiratie bij elkaar.

STRAAT viert met trots de wereldwijde cultuur van street art en graffiti. The Jaunt heeft de afgelopen jaren meer dan 70 kunstenaars naar internationale locaties gestuurd en is daarom dan ook een zeer toepasselijk project om in onze galerie te tonen.

STRAAT heeft The Jaunt uitgenodigd een tentoonstelling in onze galerieruimte te co-cureren, getiteld ‘Out There Somewhere’. Deze tentoonstelling richt zich op twee veteranen uit hun doorlopende project, Wasted Rita (Portugal) en Tellas (Italië). Naast de focus op deze twee kunstenaars presenteert The Jaunt ook een overzicht van hun uitgebreide printarchief met werk van onder andere Cleon Peterson, Cody Hudson, Evan Hecox, Laura Berger, Tim Biskup. Nu de wereld weer langzaam aan open gaat, is ‘Out There Somewhere’ de perfecte tentoonstelling om je weer te laten inspireren om te reizen, er op uit te gaan, en om nieuwe indrukken op te doen.

Wasted Rita

Het werk van de Portugese kunstenares Wasted Rita onderzoekt haar haat-liefde relatie met het leven en de wereld waarin zij zich bevindt. Zichzelf nasynchroniserend als een ‘Natural Born Agent Provocateur’, houdt ze ervan om te denken, schrijven en tekenen zonder filter. Dit resulteert in kleine pareltjes van sarcastische wijsheid die reflecteren op haar onconventionele opvoeding op een Katholieke school. Rita heeft eerder deelgenomen aan het hoog aangeschreven Dismaland Project van de wereldberoemde straat- en conceptkunstenaar Banksy.

Tellas

De Italiaanse kunstenaar Tellas is voornamelijk geïnspireerd door bloemen en bladeren. Door het gebruik van abstracte, organische patronen die gekenmerkt worden door verfijnde esthetiek en de mooie details, creëert Tellas poëtische en meditatieve werken. Hij verweeft zijn werk met de stedelijke omgeving middels de grote muren die hij schildert. Tellas reflecteert op de connectie tussen mens en natuur en de complexe dynamiek die onze systemen vermengt.

The Jaunt

The Jaunt creëert mogelijkheden voor kunstenaars. Sinds het ontstaan in 2013, heeft The Jaunt op hun reizen over de hele wereld met meer dan 70 kunstenaars gewerkt. Het project stimuleert kunstenaars nieuwe ervaringen en inspiratie op te doen. Niet alleen tijdens de reis zelf, maar een blijvende inspiratie die hopelijk invloed heeft op hun hele artistieke loopbaan.

Tentoonstelling info

De tentoonstelling is nu te bezoeken en kent dezelfde openingstijden als het museum. ‘Out There Somewhere’ loopt tot zaterdag 19 september 2021.

Toegang tot deze speciale galerietentoonstelling is inbegrepen in een regulier toegangsticket voor STRAAT. Tickets zijn verkrijgbaar via www.straatmuseum.com. Daarnaast biedt STRAAT 150 speciale ticketpakketten waarbij je naast museumentree, een kopie van het boek The Jaunt ontvangt. Het boek bevat 324 pagina’s met foto’s in kleur en bevat de documentatie van 40 reizen gemaakt door kunstenaars verbonden aan The Jaunt.

Meer info via: www.straatmuseum.com