Nominaties bekend 30e Annie M.G. Schmidtprijs

De nominaties voor de 30e Annie M.G. Schmidtprijs zijn zojuist bekendgemaakt in het NPO Radio 1 programma De Taalstaat. Voorzitter Jurrian van Dongen prees het niveau van de zes genomineerden:

“Alle zes de genomineerden spelen op een bijzondere manier met perspectief. De ene keer is er heel lang een alwetende verteller aan het woord om op de valreep plaats te maken voor de ik-figuur van de zanger. In andere liederen volgen we uiteenlopende perspectieven kort op elkaar. Er klinken veel stemmen die zelden het woord hadden.”

Het Amsterdams Kleinkunst Festival en Buma Cultuur reiken sinds 1991 de Annie M.G. Schmidtprijs uit aan een tekstschrijver, componist en uitvoerder voor het beste theaterlied van het voorgaande jaar. De Annie M.G. Schmidtprijs bestaat uit een bronzen borstbeeld gemaakt door Frank Rosen en een geldbedrag van €3.500,-.

Genomineerden 2021
De jury bestaande uit Cor Bakker, Eva Bauknecht, Jurrian van Dongen (voorzitter), Jeannine La Rose en Hijlco Span, nomineert voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2021: