Naar de Gallemiezen, an Amsterdam Love story

Ter ere van het 10-jarig bestaan van stichting Amsterdam Street Art (ASA) stonden er in 2020 verschillende spraakmakende activiteiten gepland. Vanwege de maatregelen konden deze activiteiten helaas niet plaatsvinden maar verheugd laten ze nu weten dat één van die geplande hoogtepunten nu wel plaats gaat vinden. Onbedoeld maar geheel passend bij de huidige ‘problematiek’ is op 24 september de expositie ‘Naar de Gallemiezen, an Amsterdam Love story‘ gestart.

Tijdens deze unieke expositie brengen ze vanuit alle kunstdisciplines de uitersten bij elkaar. Een unieke mengelmoes van gepassioneerde rebellie, doordachte filosofieën, samenwerkingen en samenzweringen, maar ook de originele en karakteristieke liefdesverklaringen voor en over onze stad Amsterdam.

Toepasselijke beelden van Herman Brood, gemaakt door zijn ‘hof fotograaf’ Gerard Wessel, politiek kritisch stencilwerk van Hugo Kaagman, kleurrijke werken van modeontwerper Bas Kosters en dynamische composities van Fabrice Hünd. Maar ook rebels graffiti werk van Pengo en HIGH, Again, Mickey en Jake.

De lijst is lang, veelzijdig en de getoonde werken zullen voor menig Amsterdammer vol staan met herinneringen en bevestigingen dat men uit liefde voor de stad, bereid is om erg ver te gaan.

Deze tentoonstelling wordt door Stichting Amsterdam Street Art (ASA) in samenwerking met art’otel Amsterdam georganiseerd. Het art’otel Amsterdam wordt gezien als de perfecte partner met focus op moderne kunst en een missie om een belangrijke rol te krijgen in de culturele agenda en kunstscene van Amsterdam.

Deze spraakmakende expositie is tot 31 januari 2022 te beleven. Het bezoeken van de expositie vindt plaats onder de geldende regels van het RIVM. Bezoekers wordt aangeraden om de toegangsprocedure te bekijken op de website of sociale kanalen van Stichting Amsterdam Street Art (ASA).

Kunstenaars

Aatje Veldhoen – Hugo Kaagman – Diana Ozon & Dr Rat Pengo & High (CBS) – AGAIN & Wise Kid – Mick la Rock & Jake Bas Kosters – Donovan Spaanstra – Sjoco Sjon
The London Police – Laser 3.14 – Beazarility – DADARA Henk & Louise Schiffmacher – Def P – Sam Oswin Vonk Fabrice Hünd – Gerard Wessel & Herman Brood
Street Art Frankey – Tycho – Amsterdam Street Art

Naar de Gallemiezen, an Amsterdam Love story

Locatie: art’otel gallery, Prins Hendrikkade 33
De expositie is van vrijdag 24 september 2021 tot vrijdag 31 Januari 2022 dagelijks gratis te bezoeken (11:00 uur – 23:00 uur).

Bijzondere noot:

Doordat de expositie noodgedwongen 1 jaar verplaatst moest worden is het ironisch te noemen dat 2021 het jaar is dat het 10, 20 en 40 jaar geleden is dat HIGH (Sven Westendorp), Herman Brood en Dr. Rat (Ivar Vics) zijn komen te overlijden. Van alle drie de kunstenaars is tijdens de “Naar de Gallemiezen” expositie uniek en nooit vertoont werk te zien.

Meer informatie lees je via de volgende link.