Lichtkunst van Amsterdam Light Festival ook 's avonds te zien
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Op verzoek van burgemeester Halsema verlichten de kunstwerken van het Amsterdam Light Festival de stad vanaf morgen tot 22.00 uur. “We zijn enorm blij de stad te mogen verlichten tijdens de donkere avonden. Georganiseerde (groeps)activiteiten zijn nog steeds mogelijk van 7.00 tot 9.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur”, aldus de organisatie van het lichtkunstfestival.

Belevingen

Volgens de huidige maatregelen moeten alle (groeps)activiteiten na 17.00 uur gestaakt worden. Dit houdt in dat georganiseerde vaarten alleen tussen 7.00-9.00 en 15.00-17.00 uur plaatsvinden en dat onze informatiepunten om 17.00 uur sluiten. De ochtendvaarten worden vooralsnog alleen op zaterdagen aangeboden. Voor wandelaars zijn er twee soorten belevingen. Met de Routekaart wordt je middels de digitale plattegrond langs de kunstwerken geleid en met de Audiotour kun je daarnaast genieten van het hoorspel ‘Gedeeld Licht’, die je tijdens het wandelen alles over de kunstwerken vertelt.

Besluit

Het festival laat weten enorm verheugd te zijn dat de burgemeester van Amsterdam het belang inziet van het brengen van licht in donkere dagen. De stad is langer verlicht, zodat iedereen – op gepaste manier – van dé highlights van 10 jaar Amsterdam Light Festival kan genieten. Daarnaast begrijpen we dat de huidige maatregelen en wijzingen voor verwarring kunnen zorgen.

Lees ook: Amsterdam Light Festival: “Bewoners vragen of het kunstwerk kan blijven”