Licht en donker nieuws Amsterdam Light Festival
Lichtkunst bij de Blauwbrug en Stopera Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Licht en donker nieuws over het Amsterdam Light Festival. In overleg net de Gemeente Amsterdam blijft de lichtkunst iedere avond aan van 17.00 tot 22.00 uur, om de stad te verlichten. Er is dus géén festival, maar wel lichtkunst.

Wel zal iedereen zich moeten houden aan de geldende Covid-19 maatregelen. Mocht er toch een te grote drukte ontstaan of mocht men zich niet aan de maatregelen houden, dan kan de Gemeente Amsterdam ons verzoeken de lichtkunstwerken uit te zetten.

Het donkere nieuws is dat de nu geldende Covid-19 maatregelen een enorme impact hebben op het festival, omdat ze de reeds gemaakte kosten voor de kunst niet meer kunnen dekken. Als stichting is het festival afhankelijk van partners, giften en donateurs, zeker nu ze buiten de garantieregelingen van de overheid vallen.

“We doen dan ook een beroep op iedereen die van onze lichtkunst geniet: help ons door een donatie te doen, zodat we er ook volgend jaar weer kunnen zijn”, laat het festival weten in een speciaal verzonden bericht.