Let’s Play: Booi Kluiving brengt gaming naar het theater

De jonge theatermaker Booi Kluiving brengt in het najaar van 2020 gaming naar het theater. In de voorstelling Let’s Play duikt Booi Kluiving (KEK) in de wereld van de game-vlogger. Samen met zijn jonge interdisciplinaire team creëert hij een bizarre virtuele wereld op de speelvloer waar alles mogelijk is. Let’s Play is op 3 en 4 november te zien bij Theater Bellevue, Amsterdam. De kaartverkoop is reeds gestart.

Op zoek naar betekenis in zijn leven streamt Itsyaboybooi vanaf zijn slaapkamer games. Hij is nog niet zo succesvol, hij heeft 44 volgers. Dan ontmoet hij mede-gamer Jizzlord22, die hem inwijdt in een game die anders is dan alle anderen… Zijn achterban groeit maar de vertwijfeling slaat toe. Hoe kan het dat het spel zo veel van hem weet?

In Let’s Play duikt theatermaker Booi Kluiving (KEK) in de wereld van de let’s players: Youtubers die zichzelf filmen terwijl ze aan het gamen zijn. Aan de hand van zijn streamer-alterego Itsyaboybooi onderzoekt hij de populariteit van let’s players zoals PewDiePie, Markiplier en Ninja. Samen met virtueel speler Maurice Vonk en scenograaf/grafisch vormgever Kars van den Heuvel brengt hij op de speelvloer een bizarre virtuele wereld tot leven waarin zijn personage zichzelf steeds verder verliest. Tot niet meer helder is wat nog spel is, en wat realiteit. Hoe ver ga je om populair te zijn en volgers te krijgen?

Over Booi Kluiving

Booi Kluiving (Amsterdam, 1994) studeerde in juni 2017 af aan de Toneelschool Arnhem. Hij maakt theater over digitale cultuur en al haar subculturen en niches. Vanuit zijn persoonlijke fascinatie onderzoekt hij de communicatie in deze werelden en de invloed hiervan op de populaire cultuur. Hij dompelt zich volledig onder in deze digitale subculturen, en omringt zich met mensen uit deze werelden. Hierdoor kan hij de voor- en nadelen die de verschillende digitale werelden met zich meebrengen laten zien. Hierbij zoekt Kluiving ook naar nieuwe vormen van vertelling en gebruikt hij elementen die hij in deze online werelden aantreft.

CREDITS

Concept, tekst en spel: Booi Kluiving | Virtueel spel: Maurice Vonk | Scenografie: Kars van den Heuvel | Digitaal concept: Abel Enklaar | Eindregie: Thijs de Wit | Tekstbegeleiding: Rik van den Bos | Techniek: Rob Daanen | Productie: De Nieuwe Oost | Met dank aan: Eve Hopkins, Wieke van Rosmalen, Het Huis Utrecht

Mede mogelijk gemaakt door: De Nieuwe Oost, Heij Konijn Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.

VTA Cultuur

VTA Agenda

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam