Kinderactiviteiten op het Warming Up Festival bij Tolhuistuin
Earth Speakr foto van fotograaf Lars Borgers

Tolhuistuin is Warming Up. Net als de rest van de wereld. Maar wat betekent dat? Hoe wonen we samen op een opwarmende planeet? Doe en denk mee in de herfstvakantie op het Warming Up Festival. Maak vlogs en animatievideo’s, recycle je kleding, maak je eigen duurzame chocolademerk en laat de planeet praten. Het Warming Up festival vindt plaats van 12 oktober tot en met 22 oktober.

Laat de planeet praten met de app Earth Speakr
Maak jij je ook wel eens zorgen over het klimaat maar ben je bang dat jouw stem niet gehoord wordt? Dat heeft iedereen wel eens, maar de studio van de wereldberoemde kunstenaar Olafur Eliasson heeft een oplossing. Met de app Earth Speakr kun je je jouw oplossing voor een beter klimaat inspreken en daarna laten zeggen door wat jij uitkiest: bijvoorbeeld een tomaat, een bloem of boom of de zee. Ook kun je in de app andere berichten horen van kinderen uit heel de wereld. Kom langs aan de Voorkant van de Tolhuistuin en laat je horen! Dit project presenteren we in samenwerking met Cinekid.

Chocoschool
Ontwikkel je eigen fairtrade en gezond chocolademerk, onderzoek verse cacaovruchten, het productieproces en de productieketen. Je krijgt les over promotie en geld, en ontwerpt je eigen chocoladewikkel. Aan het einde van de week stel je het plan voor aan een echte bankier en ga je je eigen chocolade verkopen op de Heerlijke Eerlijke Chocolademarkt. De chocoschool is een project van de Fawaka Ondernemersschool in de Tolhuistuin.

Animatiefilms, kleding recyclen en vlogs maken
Ga jij deze herfstvakantie met ons mee op onderzoek? Hoe ziet Nederland er in de toekomst uit? Wat voor leuke dingen kan je nog maken van je kapotte, vieze broek? Of bedenk jij liever een challenge waar heel Amsterdam aan mee gaat doen? Er zijn workshops Animatiefilm maken en Ontdekken. Of duik in je kledingkast en maak iets heel nieuws van je kleding. In Mediamix maak je je eigen filmpjes binnen het thema duurzaamheid. Van een grappige sketch bedenken en filmen, tot mensen interviewen of een vlog opnemen met jouw duurzaamheid-challenge. In samenwerking met Wijsneus.

Warming Up Festival
Warming Up Festival presenteert tien dagen op rij een spannend programma met live performances, podcasts, installaties, workshops, expo’s, discussies en theater. We gaan in gesprek met kunstenaars, politici, journalisten en ondernemers.

Tolhuistuin

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam