In beeld: Graffiti in Amsterdam

Graffiti in Amsterdam is al sinds jaren terug een bekend fenomeen. De graffitispuiters gebruiken doorgaans een bijnaam of schuilnaam. Zo kun je een ‘piece’ zien als een heel kunstwerk van letters, afbeeldingen, tekeningen en achtergrond op een muur. Pieces zijn vaak mooie verschijningen die bol staan van de kleuren en waarbij aandacht is besteed aan omlijningen en schaduwwerking. Een tag daarentegen, kun je zien als een gestileerde handtekening of symbool van een graffitischrijver. Tags worden los op muren gespoten en staan naast of zelfs op een piece afgebeeld.

Vrije Tijd Amsterdam gaat geregeld op zoek naar graffiti in Amsterdam. Via dit blog volg je de foto’s die we hebben gemaakt van graffiti in Amsterdam. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat de afbeeldingen zijn verwijderd. Maar goed, het mag de graffiti pret niet drukken.

Polderweg in Amsterdam Oost

In beeld: Graffiti in Amsterdam

Rozenoordbrug over de Amstel

Tijdens een fietstocht langs de Amstel kwamen op en onder de Rozenoordbrug de onderstaande tekeningen tegen.

 

 

Fietstunnel naar Johan Cruijff ArenA (vanaf Ouderkerk naar Zuidoost)

Onderstaande peaces kwamen we tegen onderweg naar de Johan Cruijff Arena. Als je vanaf Ouderkerk aan de Amstel naar de Johan Cruijff ArenA fietst dan kun je ze niet missen.

De volgende is gezet net buiten het tunneltje.

Graffiti in Amsterdam

In aanloop naar metrostation Strandvliet

Mocht je vanaf de Johan Cruijff Arena naar metrostation Strandvliet lopen, kun je ze absoluut niet missen. Op de betonnen pilaren die steun moeten geven aan het treinsporen en op muren zie je diverse peaces afgebeeld staan. Hieronder zie je er een aantal.

Metrostation Strandvliet

Op korte afstand van de Johan Cruijff ArenA is metrostation Strandvliet gelegen. VTA wandelde over het perron en nam een aantal kiekjes.

Viaduct tussen Amstelveen en Amsterdam (over de Amstel)

Naast het OLVG in Amsterdam-Oost

Bij metrostation Bullewijk

De volgende graffiti is op de foto genomen op het Joop Woortmanplein in Amsterdam Osdorp.

Viaduct Zuiderzeeweg

In beeld: Graffiti in Amsterdam

Graffiti bij de Omvalbrug

Graffiti bij de Omvalbrug

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam