GUMBALLIN’: Streetart Frankey’s eerbetoon aan kauwgom
Afbeelding via Streetart Frankey

GUMBALLIN’van Streetart Frankey’s breekt nu al alle records. De expositie is met stip Franky’s meest afgezegde tentoonstelling. Na twee keer te zijn gecanceld in Tokio, gooide ook de pandemie tot drie keer toe roet in het eten voor de opening in Amsterdam. Gelukkig trekt Frankey zich daar geen (kauwgom)bal van aan. Daarom viert hij vanaf 24 t/m 27 juni zijn eerbetoon aan kauwgom in de imposante Gashouder op de Amsterdamse Westergas.

GUMBALLIN’ staat in het teken van ’s werelds populairste eindeloos kauwbare snoep. Het had een van Streetart Frankey’s eigen ideeën kunnen zijn, Iets te eten uitvinden dat je niet kan eten…! In zijn deze expositie GUMBALLIN’ draait daarom alles om dit – volgens hem – magische fenomeen. Van een zelfportret in een kauwgomballenautomaat tot een echt vlammende fireballs installatie.

Frankey – onder andere bekend door zijn wekelijkse streetart pagina in PS magazine van Het Parool en zijn Lego-versie van André Hazes op de Dam – is er alle dagen zelf om bezoekers in zijn mini-museum rond te leiden en meer over zijn werken te vertellen: “Kauwgom is een van de meest iconische producten van onze popcultuur. Het is een soort voedsel, maar ook weer niet. Het is iets om in je mond te steken, erop te kauwen, te proeven en daarna NIET door te slikken. En ondanks dat, zijn mensen er dol op! In die zin heeft een stuk kauwgom meer weg van een productontwerp dan van voedsel. En precies dát fascineert me mateloos! Je zou kunnen zeggen dat kauwgum als het ware mijn muze is geworden voor deze expo!”

GUMBALLIN’ is vanaf 24 juni te bezoeken. De expositie is geopend op:

– Donderdag 24 juni – 16 tot 19 uur
– Vrijdag 25 juni – 12 tot 19 uur
– Zaterdag 26 juni – 12 tot 19 uur
– Zondag 27 juni – 12 tot 17 uur

Toegang is gratis. Wel is het reserveren van een tijdslot verplicht. Reserveren kan via frankey.com