Kunstenaar Monika Dahlberg heeft in opdracht van Framer Framed twee sculpturen gemaakt die een permanente plek zullen krijgen bij de ingang van het Framer Framed gebouw
Foto credit: ‘Gatekeepers' (2022) van Monika Dalhberg - Foto: Betul Ellialtioglu / Framer Framed

Kunstenaar Monika Dahlberg heeft in opdracht van Framer Framed twee sculpturen gemaakt die een permanente plek zullen krijgen bij de ingang van het Framer Framed gebouw. Op donderdag 29 september, om 15:45 uur wordt het werk, getiteld Gatekeepers onthuld door de wethouder Kunst en Cultuur Touria Meliani en stadsdeelbestuurder Oost en portefeuillehouder kunst en cultuur Jan-Bert Vroege. Tijdens de opening vindt er een kinderoptocht plaats van het collectief Pretvormer, om de komst van de beelden in de buurt te vieren.

Gatekeepers is een doorlopend project waarin Dahlberg ideeën over in- en uitsluiting binnen de kunstwereld verkent. Het werk straalt kritische speelsheid uit, terwijl het tegelijkertijd het publiek confronteert. De samenwerking met Dahlberg ontstond op verzoek van curator Zippora Elders aan Framer Framed om een bijdrage te leveren aan het programma van Constant 101: een grootschalig samenwerkingsproject ter gelegenheid van het 101e verjaardag van kunstenaar Constant Nieuwenhuys. Framer Framed en Monika Dahlberg gingen een samenwerking aan die leidde tot het realiseren van een nieuw permanent werk in – en reflecterend op – de publieke ruimte.

De sculpturen krijgen een permanente plaats op de kade, waar ze de zichtbaarheid en het identiteit van Framer Framed zullen vergroten. Zowel Monika Dahlberg als curator Zippora Elders zullen bij de onthulling aanwezig zijn.

DATA: 29 september 2022, 15:45-17:00 – gratis entree
Locatie: voor de deur van Framer Framed (Oranje-Vrijstaatkade 71, Amsterdam)