Eternity Percussion: “Culturele activiteiten, projecten en evenementen op het gebied van muzikale vorming en performance”
Foto credits: Les Adu

Vrije Tijd Amsterdam is altijd en zeker ten tijde van Corona op zoek naar mooie verhalen in de hoofdstad. In dat kader stelden we een aantal vragen aan Otmar Watson van Eternity Percussion.

Zou u allereerst eens Eternity Percussion willen introduceren?

“Eternity is een culturele instelling die zich bezighoudt met activiteiten, projecten en evenementen op het gebied van muzikale vorming en performance. De organisatie heeft als doel: Het verzorgen van kwalitatieve drumshows en optredens nationaal en internationaal. Het bieden van een platform voor drummers die bezig zijn met Caribische muziekstijlen. Het ontwikkelen van trajecten ter bevordering van muzikale vaardigheden. Het programmeren van (educatie) voorstellingen bij (semi) professionele podia. Bevorderen van samenwerking met gevestigde instellingen voor de nodige doorstroming van getalenteerde jongeren.”

Moet er veel geïmproviseerd worden vanwege de Coronacrisis?

“Voor wat betreft de repetities van de artiestenformatie wel. De repetitieruimte waar we repeteren, Q Factory is gesloten. De muzieklessen voor onze kinderen en tieners gaan gewoon door. Onze internationale uitwisselingsprogramma’s die gepland stonden naar Barbados en Londen kunnen helaas voorlopig niet doorgaan. Ook onze optredens zijn voorlopig stopgezet. We doen wel mee aan de MidzomerMokum en MidwinterMokum culturele activiteiten, waarbij we muzieklessen verzorgen voor kinderen en jongeren uit de buurt.”

Welke mensen vormen de organisatie achter Eternity Percussion?

“De organisatie bestaat uit een bestuur bestaande uit Kenny Zschuschen, Ulrich Entingh en Otmar Watson. Artistiek directeur is Orlando Ceder. Muzikaal leiders zijn Derillio Alexander en Revelino Pinas. Projectmedewerker talentontwikkeling is Jamal Bijnoe. Verder werken we met een poul aan freelance muziekdocenten, vrijwilliger talentontwikkeling Fabian Oudsten en een freelance PR-medewerker. Ik ben zelf een actief bestuurslid binnen Eternity.”

Wat kunnen mensen verwachten als Drumband Eternity Percussion komt optreden?

“Eternity zorgt voor een Afrikaanse Carabische sfeer van opzwepende muziekklanken met daarbij behorende danspassen waar mensen zelf aan mee kunnen doen. Eternity laat je even vergeten waar je mee bezig ben en laat je door haar muziek wanen in een moment vol plezier en magie.”

Welke culturele activiteiten worden er georganiseerd?

“Muzieklessen en muziekworkshops voor kinderen, jongeren en volwassenen. Culturele uitwisselingsprogramma zowel nationaal als internationaal. Theaterproducties waarbij muziek de rode draad is. Platform voor verschillende vormen van Afro-Caribische muziek.”

Kun je iets meer vertellen over de workshops?

“Eternity is zeer deskundig in het verzorgen van Afro-Carabische drumworkshops (in de volksmond Brassband genoemd). Eternity maakt gebruik van marchingdrum instrumenten waarbij er vooral Afrikaanse en Afro-Carabische ritmes gespeeld worden. In de te verzorgen drumworkshops worden er verschillende instrumenten ingezet zoals de snare drum, tenor drum, bass drum en de quads drum. De workshops duren 1 tot 1,5 uur.”

Wat is het hoogtepunt in de historie van Eternity Percussion?

“Eternity heeft veel hoogtepunten. In juli 2006 waren wij de winnaar van het nationale Brassband battle als onderdeel van het jaarlijkse zomercarnaval in Rotterdam. Ook het optreden met Erykah Badu op het Adornment Conference in Londen 2008 en het optreden op het Notting Hill carnival in Londen waren hoogtepunten”, laat Otmar Watson ten slotte namens Eternity Percussion weten.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: De ‘grand dame’ van de Volkshotel-toiletten neemt je mee door Amsterdam-Oost

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam